Ιράκ: Δολοφονία σουνίτη πολιτικού από βομβιστή αυτοκτονίας

Τον αγκάλιασε και ανατινάχθηκαν μαζί, μία ημέρα πριν τις τοπικές εκλογές
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 15:57
UPD:17:17
REUTERS/STRINGER/IRAQ

Το τοπικό παρακλάδι της Αλ Κάιντα έχει εντατικοποιήσει τις επιθέσεις της στην περιοχή (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε αφού αγκάλιασε σουνίτη πολιτικό ηγέτη στο βόρειο Ιράκ την Τετάρτη, σκοτώνοντας όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τέσσερα μέλη της οικογένειάς του, μία ημέρα πριν από τις τοπικές εκλογές.

Το τοπικό παρακλάδι της Αλ Κάιντα έχει εντατικοποιήσει τις επιθέσεις της στην περιοχή, στοχοποιώντας πολλές φορές μετριοπαθείς σουνίτες πολιτικούς με στόχο να εντείνει την εσωτερική εθνοθρησκευτική διαμάχη στο Ιράκ και να υπονομεύσει την κατά κύριο λόγο σιιτική κυβέρνηση του Νούρι Αλ Μαλίκι.

Προσποιούμενος τον καλεσμένο σε οικογενειακή γιορτή, ο φονταμενταλιστής αγκάλιασε τον Γιούνις Αλ Ραμάχ πριν να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά τα οποία έφερε στο γιλέκο του.

Ο Ραμάχ ήταν επικεφαλής του μετριοπαθούς συνδυασμού «Ένωση Ενωμένου Ιράκ», σύμφωνα με την αστυνομία και τοπικούς αξιωματούχους, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

«Ανθρώπινα μέλη και σάρκα κάλυψαν τον κήπο του σπιτιού μετά την έκρηξη», σημείωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.

Για την επίθεση, η οποία συνέβη στην πόλη Χαντχάρ της επαρχίας Νινεβέχ, 80 χιλιόμετρα νότια της Μοσούλης, δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Οι εκλογές για τα περιφερειακά συμβούλια στο Ιράκ διεξήχθησαν τον Απρίλιο, ωστόσο οι εκλογές είχαν αναβληθεί στις σουνιτικές επαρχίες Ανμπάρ και Νινεβέχ για λόγους ασφαλείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή