Ιράκ: 12 νεκροί από τρεις επιθέσεις

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 10:44
UPD:11:15
REUTERS/THAIER AL-SUDANI

Φωτογραφία από τη βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη, το Σάββατο στις 8 Ιουνίου 2013. Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη το Σάββατο ανατολικά της Βαγδάτης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 20, σύμφωνα με την αστυνομία. Η συχνότητα και η ένταση των βιαιοτήτων στο Ιράκ προκαλεί φόβους για επιστροφή στις θρησκευτικές συγκρούσεις της περιόδου 2006 - 2007.

A- A A+

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν το πρωί σε τρεις επιθέσεις που σημειώθηκαν σε αγορά της πόλης Τζουντάιντα αλ-Σατ της επαρχίας Ντιγιάλα, βόρεια της Βαγδάτης.

Δυο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν αρχικά και στη συνέχεια καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του.

Οι τρεις επιθέσεις σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής στη λαχαναγορά της πόλης αυτής, όπου κατοικούν κυρίως σιίτες.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ιράκ: Δεκατρείς νεκροί από επιθέσεις σε αγορά της Βαγδάτης

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε δύο διαδοχικές εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων και μία επίθεση αυτοκτονίας, που σημειώθηκαν στην Βαγδάτη. Στόχος ήταν μία πολυσύχναστη αγορά στο σιιτικό προάστιο, Τζαντιντάτ αλ Σατ στην Ντιγιάλα, 40 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας του Ιράκ. Στην περιοχή επικράτησε πανικός, με τους περαστικούς να προσπαθούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, ωστόσο ένοπλοι σουνίτες, συμπεριλαμβανομένης της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ, θέτουν συχνά στο στόχαστρό τους τη σιιτική κοινότητα.

Η συχνότητα και η ένταση των βιαιοτήτων στο Ιράκ προκαλεί φόβους για επιστροφή στις θρησκευτικές συγκρούσεις της περιόδου 2006 - 2007.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα 'Εθνη, τον περασμένο μήνα 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις. Ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα Μάρτιν Κόμπλερ δήλωσε πρόσφατα ότι η χώρα είναι έτοιμη να εκραγεί.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή