Αμφίβολη η διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών ΗΠΑ - Ταλιμπάν

Δεν θα συμμετάσχει η αφγανική κυβέρνηση
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 15:16
UPD:15:32
EPA/S. SABAWOON

«Όσο η ειρηνευτική διαδικασία δεν διεξάγεται υπό αφγανική σκέπη, το Ανώτατο Συμβούλιο Ειρήνευσης δεν θα λάβει μέρος στις συνομιλίες στο Κατάρ», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Αφγανιστάν.

A- A A+

Αμφίβολή καθίσταται η διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και αφγανών Ταλιμπάν, η διεξαγωγή των οποίων είχε ανακοινωθεί την Τρίτη, μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Αφγανιστάν να μην λάβει μέρος σε αυτές μέχρι οι «ξένες δυνάμεις» να επιτρέψουν στις διαπραγματεύσεις να προΐστανται Αφγανοί.

Την αφγανική θέση γνωστοποίησε με δήλωση του την Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας Χαμίντ Καρζάι.

«Όσο η ειρηνευτική διαδικασία δεν διεξάγεται υπό αφγανική σκέπη, το Ανώτατο Συμβούλιο Ειρήνευσης δεν θα λάβει μέρος στις συνομιλίες στο Κατάρ», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Καρζάι, μιλώντας για ένα ειδικό όργανο το οποίο συνέστησε το 2010 για την αναζήτηση όρων ειρήνευσης με τους Ταλιμπάν.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Ο αφγανός πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι τα εγκαίνια γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, τα οποία επίκεινται, δείχνουν ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν να τιμήσουν τις υποσχέσεις τους προς το αφγανικό κράτος για το ρόλο του συγκεκριμένου γραφείου.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή