Ομπάμα: Ελεύθερο εμπόριο και μεταρρυθμίσεις η λύση για ανάπτυξη σε ΗΠΑ-ΕΕ

Δηλώσεις από το Βερολίνο
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 14:25
UPD:17:10
REUTERS/THOMAS PETER

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι οικονομικές επιτυχίες της μίας ακτής του Ατλαντικού αντανακλούν στην άλλη.

A- A A+

Η αύξηση της απασχόλησης και η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνδεδεμένες με μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο ακτών του Ατλαντικού, καθώς και με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο επίπεδο της οικονομίας, δήλωσε την Τετάρτη από τη Γερμανία, όπου πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ο Μπαράκ Ομπάμα.

YOUTUBE/DEUTSCHEWELLEENGLISH

Η εισαγωγική δήλωση της Α. Μέρκελ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ο αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε ότι οι οικονομικές επιτυχίες της μίας ακτής του Ατλαντικού αντανακλούν στην άλλη. «Συμφωνήσαμε ότι υπάρχουν πολλά ακόμη τα οποία πρέπει να γίνουν. Δεν πρέπει μόνο να αναπτυχθούν οι οικονομίες μας, αλλά πρέπει να τις μεταρρυθμίσουμε δομικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

YOUTUBE/DEUTSCHEWELLEENGLISH

Η εισαγωγική δήλωση του Μπ. Ομπάμα

«Να τερματιστεί ο κύκλος της βίας στο Αφγανιστάν»

Ο κ. Ομπάμα δήλωσε επίσης ότι χαιρετίζει την ανακοίνωση του προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, ότι οι αφγανικές δυνάμεις θα αναλάβουν σύντομα την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας τους από την στρατιωτική αποστολή του NATO και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν στην ασιατική χώρα από το 2001 μέχρι σήμερα.

«Θεωρούμε ότι εντέλει πρέπει να δούμε τους Αφγανούς να συνομιλούν με τους Αφγανούς για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε εμπρός και να τερματίσουμε τον κύκλο της βίας στη χώρα τους, ώστε να μπορέσουν όντως να αρχίσουν να την ανοικοδομούν, πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τη γερμανική πρωτεύουσα.

«Ενιαία, δημοκρατική, ειρηνική Συρία»

Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο ακόμη για την ανάγκη η λήξη του συριακού εμφυλίου πολέμου μέσα από ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να οδηγήσει σε μια «ενιαία, δημοκρατική και ειρηνική Συρία», ενώ χαρακτήρισε «υπερβολική» τη φημολογία περί πρόθεσης των ΗΠΑ να εμπλακούν άμεσα και εφ’ όλης της όλης με στρατιωτικά μέσα στο πλευρό των σύρων ανταρτών.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
«Οι παρακολουθήσεις έσωσαν ζωές»

YOUTUBE/DEUTSCHEWELLEENGLISH

Ομπάμα και Μέρκελ για τα προγράμματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης από την NSA

Τέλος, ο Μπαράκ Ομπάμα υπεραμύνθηκε των προγραμμάτων ηλεκτρονικής παρακολούθησης από πλευράς της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), τα οποία αποκαλύφθηκαν πρόσφατα, κάνοντας λόγο για «σωτηρία ζωών» η οποία προέκυψε από τη χρήση τους, καθώς «ματαίωσαν περισσότερες από 50 επιβεβαιωμένες απειλές κατά Αμερικανών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή