Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ έξω από την ΕΡΤ

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 08:31
UPD:10:57
A- A A+

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, διοργανώνουν στις 18.00, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τις ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ.

Κάλεσμα για συμμετοχή απευθύνει στους εκπαιδευτικούς η ΟΛΜΕ.

«Συνδέουμε τον αγώνα μας ενάντια στις υποχρεωτικές μεταθέσεις και τις απολύσεις, ενάντια στο κλείσιμο σχολείων και τη δραματική υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στα βάρβαρα μνημόνια και την πολιτική της λιτότητας και των περικοπών κυβέρνησης και τρόικας (Ε.Ε. - ΔΝΤ - ΕΚΤ)  με το κίνημα που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες με αιχμή την ΕΡΤ», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συμμετοχή στο απογευματινό συλλαλητήριο θα έχει και η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, σημειώνοντας: «Αν “πέσει” η ΕΡΤ, αύριο θα είναι η σειρά μας. Τα σχέδια τους είναι γνωστά».

Συγκέντρωση και έξω από το κτήριο της ΕΤ3

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της ΕΤ3 στη λεωφόρο Στρατού οργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) στις 6 το απόγευμα, την ώρα που έχει προγραμματιστεί η νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚΘ χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική» την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ: «Ολοι μαζί αντιστεκόμαστε και εκφράζουμε την αγανάκτηση μας στην αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας, με όλους τους εργαζόμενους πίσω στις θέσεις τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή