Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 15:35
UPD:16:51
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS
A- A A+

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 18.00, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τις ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ.

Όπως τονίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και το αποτέλεσμα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών «δεν έδωσαν καμιά ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που προκάλεσε η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Η Συνομοσπονδία ζητεί την «άμεση ανάκληση της ΠΝΠ», η οποία, όπως επισημαίνει «εκτός από την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της, αφορά όλους τους εργαζόμενους, τις δημόσιες επιχειρήσεις, την περιουσία και το μέλλον τους».

Προειδοποιεί τέλος ότι οι κινητοποιήσεις της θα κορυφώνονται «όσο συνεχίζονται οι βάρβαρες, αντιδημοκρατικές και αντεργατικές κυβερνητικές επιλογές».

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή προς όλους τους εργαζόμενους, σημειώνοντας ότι «ο αγώνας είναι κοινός και αφορά κυρίως το δημοκρατικό πολίτευμα που ουσιαστικά ανατρέπεται και παραβιάζει κάθε συνταγματική νομιμότητα από τις πρακτικές της τρικομματικής κυβέρνησης».

Προανήγγειλε επίσης ότι την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της κοινή σύσκεψη των προέδρων των Ομοσπονδιών - μελών της προκειμένου να εκτιμηθούν οι εξελίξεις που θα διαμορφωθούν από τη νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη και να αποφασιστεί «το άμεσο, επόμενο βήμα των αγωνιστικών παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή