Ανεξάρτητοι Έλληνες: Λόγοι εθνικής ασφάλειας επιβάλλουν την λειτουργία της ΕΡΤ

«Εξορθολογισμός με δημοκρατικές διαδικασίες»
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 18:48
UPD:18:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Λόγοι εθνικής ασφάλειας επιβάλλουν την ύπαρξη Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αφού σε όλες τις ακριτικές περιοχές η ΕΡΤ πρέπει να εκπέμπει για εθνικούς και μόνο λόγους, υποστηρίζει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης.

Όπως τονίζει, δεν νοείται σύγχρονο κράτος χωρίς κρατική τηλεόραση ενώ ζητεί τον εξορθολογισμό της ΕΡΤ με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με αυθαίρετες παρεμβάσεις.

Η στείρα πολιτική λιτότητας και υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση με πρόσχημα τον δημοσιονομικό εξορθολογισμό, οδηγεί στην ισοπέδωση και την διάλυση των πάντων, σημειώνει ο βουλευτής και προσθέτει πως κυρίως τίθεται ζήτημα Δημοκρατίας. Με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, συνεχίζει, χωρίς να τεθεί σε πολιτική και δημόσια διαβούλευση και χωρίς να υπάρξει ούτε ένα στοιχειώδες μίνιμουμ χρονικό περιθώριο, η Ν.Δ. οδηγεί με αυτή της την απόφαση την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς.

«Λίγο ήθος κύριοι μεταμοντέρνοι εκσυγχρονιστές που έρχεστε να αναιρέσετε αυτά που πριν λίγους μήνες οι ίδιοι λέγατε. Πού αλήθεια αναφερόταν στο πρόγραμμά σας προεκλογικά ότι σκοπεύετε να κλείσετε την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση; Ή μήπως και αυτό αποτελεί μνημονιακή δέσμευση από το 2011;», καταλήγει.

Αλλά και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη υποστήριξε πως έκλεισε η ΕΡΤ και άνοιξε το ΑΡΤ των Κεδίκογλου – Καρατζαφέρη.

Συγκεκριμένα η βουλευτής ανέφερε πως στις 20 Μαΐου το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο υπάγεται στον Σ. Κεδίκογλου, εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 241/2013 απόφαση του για την αδειοδότηση του τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΤ (πρώην «Τηλεάστυ») προκειμένου ο Γ. Καρατζαφέρης να εξασφαλίσει δωρεάν δικαίωμα τηλεοπτικής εκπομπής πανελλαδικής εμβέλειας.

Η κ. Χρυσοβελώνη υπογράμμισε πως η απόφαση αυτή ελήφθη με τέσσερις ψήφους έναντι τριών και η ψήφος που έκρινε το αποτέλεσμα ήταν αυτή του τέως βουλευτή της ΝΔ Άρη Σταθάκη.

«Προφανώς τον κ. Σαμαρά δεν τον βόλευε η ΕΡΤ και τώρα πάει στο ΑΡΤ. Πρόκειται για μια εξόφθαλμα παράνομη δωρεά τηλεοπτικής συχνότητας στον Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος καρπώθηκε δημόσια περιουσία ως κομματική αντιπαροχή από την ΝΔ», πρόσθεσε. 

Το σκανδαλώδες κλείσιμο της ΕΡΤ, εξήγησε, έρχεται να συμπληρώσει η αδειοδότηση του τηλεοπτικού σταθμού Καρατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη, προφανώς εν όψει της εκλογικής συνεργασίας του με την ΝΔ στον Δήμο Θεσσαλονίκης στις αμέσως επόμενες εκλογές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή