Στη Βουλή η εκπομπή του σήματος ΝΕΡΙΤ από τις συχνότητες της ΕΡΤ

Κατάθεση ερώτησης από τον Δ. Παπαδημούλη
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 18:46
UPD:18:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημουλης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, αλλά και προς τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης για το θέμα της εκπομπής τηλεοπτικού σήματος με την ένδειξη «ΝΕΡΙΤ» από τις συχνότητες της ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής, «στις 17/6/2013, από τις τηλεοπτικές ψηφιακές συχνότητες της ΕΡΤ εμφανίστηκαν σήματα (έγχρωμες ταινίες) που έφεραν τις ενδείξεις ΝΕΡΙΤ1 και ΝΕΡΙΤ2».

Επικαλούμενος πληροφορίες από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και του ΟΤΕ, ο κ. Παπαδημούλης καταγγέλλει ότι «η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω των ιδιωτικών τεχνικών μέσων κωδικοποίησης και πολυπλεξίας της Digea, δηλαδή της κοινοπραξίας ψηφιακής εκπομπής που έχουν δημιουργήσει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ακόμη ότι η ΝΕΡΙΤ «στερείται οιασδήποτε νομικής υπόστασης», ενώ «δεν διαθέτει αδειοδότηση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων».

Κατόπιν αυτών, ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να διευκρινίσουν ποιος έδωσε την εντολή εκπομπής σήματος με την ένδειξη ΝΕΡΙΤ από δημόσιες συχνότητες και πάνω σε ποια νομική βάση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή