Άσαντ: Η Ευρώπη θα πληρώσει το τίμημα αν εξοπλίσει τους αντάρτες

Απόσμαμα από συνέντευξη στην Frankfurter Allgemeine Zeitung
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 18:12
UPD:20:13
REUTERS/SANA

Ο κ. Άσαντ προειδοποιεί ότι η παροχή όπλων στους αντάρτες θα έχει ως αποτέλεσμα την «εξαγωγή» της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

A- A A+

Η Ευρώπη «θα πληρώσει το τίμημα» εάν προχωρήσει σε παράδοση όπλων στους σύρους αντάρτες, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

«Εάν οι Ευρωπαίοι παραδώσουν όπλα, η πίσω αυλή της Ευρώπης θα καταστεί τρομοκρατική και οι χώρες της θα πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό», σημειώνει ο σύρος πρόεδρος σε εκτεταμένο απόσπασμα συνέντευξής του η οποία θα δημοσιευτεί στο φύλλο της Τρίτης της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Βόρεια Ιρλανδία: H Συρία στο επίκεντρο της ατζέντας των G8

Ο κ. Άσαντ προειδοποιεί επίσης ότι η παροχή όπλων στους αντάρτες θα έχει ως αποτέλεσμα την «εξαγωγή» της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Στα πρώτα του σχόλια μετά την απόφαση των ΗΠΑ την περασμένη Πέμπτη να βοηθήσουν στρατιωτικά τους αντάρτες ώστε να πετύχουν την ανατροπή του, ο Μπασάρ Αλ Άσαντ σημείωσε: «Οι τρομοκράτες θα αποκτήσουν εμπειρία στη μάχη και θα επιστρέψουν στις χώρες τους με εξτρεμιστική ιδεολογία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή