MotoGP: To 2015 επιστρέφει η Suzuki

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 15:57
UPD:18:23
www.suzuki-racing.com
A- A A+

Την επιστροφή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP ανακοίνωσε επισήμως η Suzuki. Μετά από δύο χρόνια απουσίας, η ιαπωνική εταιρεία θα ξαναμπεί στις πίστες, όχι όμως από του χρόνου, όπως αναμενόταν, αλλά από το 2015.

Η Suzuki Motor Corporation ήδη εξελίσσει τη νέα της μοτοσικλέτα, 1.000 κ.εκ., με την οποία θα αγωνιστεί στο MotoGP και ακολουθεί εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών σε πίστες εντός και εκτός Ιαπωνίας. Ηδη, βρίσκεται στην πίστα του Μοντμελό μαζί με αρκετές ομάδες που παρέμειναν εκεί για ένα μονοήμερο τεστ, στην πρώτη της έτσι παρουσία σε επίσημες δοκιμές του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα, επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο Davide Brivio, ο οποίος υπήρξε ο αρχιτέκτονας της μετακίνησης του Βαλεντίνο Ρόσι στη Yamaha το 2004. Ο Brivio διαδραμάτισε στη συνέχεια σημαντικό ρόλο στη συμφωνία του «γιατρού» με τη Ducati το 2010. Στα τέλη όμως της περυσινής χρονιάς δεν ακολούθησε τον Ρόσι στην επιστροφή του στη Yamaha.

Ο Ράντι ντε Πουνιέ έχει αναλάβει το ρόλο του αναβάτη εξέλιξης της μοτοσικλέτας. Ο Γάλλος που στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αγωνίζεται στην κατηγορία των CRT με την ομάδα της Power Electronics Aspar, έχει ήδη οδηγήσει τη νέα Suzuki επί ιαπωνικού εδάφους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις