Δ. Κουτσούμπας: Αρχή ενός νέου κατήφορου οι εξελίξεις στην ΕΡΤ

Ομιλία του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ σε εκδήλωση στη Λάρισα
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 21:05
UPD:22:43
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Στιγμιότυπο από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Λάρισα.

A- A A+

Την αντίθεσή του στο κλείσιμο της δημόσιας ενημέρωσης εξέφρασε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας από τη Λάρισα κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για αυταρχισμό καθώς, όπως είπε, δημιουργεί προβλήματα στη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ από τον 902, βάζοντας την DIGEA να ρίξει το σήμα της ψηφιακής τηλεόρασης.

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι πρόκειται για την αρχή ενός νέου κατήφορου και σημείωσε πως το ΚΚΕ κατέθεσε σήμερα στη Βουλή τροπολογία για την κατάργηση της κατάπτυστης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, δεν είναι μόνη της τονίζοντας πως ακόμη και εκείνα τα κόμματα που της ασκούν κριτική για καθυστερήσεις και αναποτελεσματικότητα, για κακοδιαχείριση, στηρίζουν απόλυτα τις στρατηγικές της επιλογές που είναι επιλογές του ελληνικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η κριτική των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση γίνεται από την ίδια αφετηρία. Όλοι μαζί, συνέχισε, παίζουν το παιχνίδι της παραπλάνησης του λαού, ότι μέσα από την όποια «ανάκαμψη» θα υπάρχει και γι αυτόν ένα ξεροκόμματο.

YOUTUBE/902PORTAL

«Αν ο ένας συμπαθεί περισσότερο τη συνταγή του ΔΝΤ και ο άλλος της συνταγή της Ευρωζώνης, η ουσία για το λαό δεν αλλάζει. Και η ουσία είναι ότι με όποια συνταγή μαγειρευτεί και από όποια κυβέρνηση, όπως κι αν ονομαστεί– δεξιά, αριστερή, συνεργασίας, εθνικής σωτηρίας – όπως κι αν μαγειρευτεί η καπιταλιστική ανάκαμψη, όσο καρυκεύματα και να της βάλεις, πάλι για το λαό θα είναι δηλητήριο, θα είναι φαρμάκι», παρατήρησε.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε αναφορά και στο αντιρατσιστικό, σημειώνοντας πως τα κόμματα της συγκυβέρνησης και όλα τα αστικά κόμματα, που τώρα διαγκωνίζονται για το ποιος θα φανεί καλύτερος «αντιρατσιστής» έχουν, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, υπερασπιστεί, εφαρμόσει ή ανεχτεί θεωρίες και πρακτικές που ενισχύουν ρατσιστικές συμπεριφορές.

Καταλήγοντας απηύθυνε κάλεσμα σε όλους εκείνους που στις περσινές εκλογές έκαναν την επιλογή να μη στηρίξουν το ΚΚΕ, «κάτω από την πίεση των τρομοκρατικών διλλημάτων, του μικρότερου ίσως κακού που αποδεικνύεται καθημερινά όλο και πιο απατηλό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή