Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν Ευ. Βενιζέλος, Φ. Κουβέλης

«Εξορθολογισμός με την ΕΡΤ ανοιχτή»
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 19:40
UPD:21:34
FOSPHOTOS /Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Φ. Κουβέλη στο γραφείο του πρώτου στην Βουλή με θέμα τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

A- A A+

Πρόσκληση για συνάντηση απηύθυναν προς τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος στο θέμα της ΕΡΤ.

Η περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης προϋποθέτει την ουσιαστική συνεννόηση των κομμάτων που τη συγκροτούν, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Αφού σημείωσε πως «δεν έχει εξασφαλιστεί όλες τις φορές ο αναγκαίος συντονισμός και η αναγκαία σύμπτωση», είπε πως το αρραγές της κυβέρνησης προϋποθέτει τη συμφωνία και των τριών μερών, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση μπορεί να πορευθεί για να ολοκληρώσει το έργο της από τη στιγμή που θα εξασφαλίσει τον κοινό τόπο». «Η κυβέρνηση θα μπορέσει να συνεχίσει το έργο της υπό την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστούν όλα εκείνα τα ζητήματα που συνιστούν διαφορετικές απόψεις», συμπλήρωσε.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι ζητείται από τον κ. Αντώνη Σαμαρά συνάντηση των τριών, «για την εξεύρεση του κοινού πολιτικού τόπου και ιδιαίτερα για τα ζητήματα εκείνα στα οποία είναι ορατή η διαφορετική πολιτική άποψη, ακόμη και η αντίθεση, στην προκειμενη περίπτωση το θέμα της ΕΡΤ».

Σύμμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, πρέπει να υπάρξει αυτή η συνεννόηση μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, των τριών πολιτικών κομμάτων, για να αντιμετωπιστούν όλα εκείνα τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργήσει πράγματι μια εικόνα η οποία φαίνεται να είναι θολή τούτη τη ώρα αναφορικά με την κυβέρνηση.

«Η ΕΡΤ αναμφισβήτητα έχει ανάγκη εξορθολογισμού και αναδιάρθρωσης, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο γεγονός» το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αφού επισήμανε πως τα τρία κόμματα έχουν καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια, σημείωσε πως «μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή αν υπάρχει μια σχέση ειλικρίνειας, θεσμικής ισοτιμίας και ανοιχτής συζήτησης για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της χώρας». 

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας και απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Σαμαρά «να συναντηθούμε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και να συζητήσουμε για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση».

Πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να θέλει να διαταραχθεί η ισορροπία της χώρας».

Όπως είπε ειδικά για την ΕΡΤ, «θέλουμε μια ριζική μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και κατ’ επέκταση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά συμφωνημένη και ψηφισμένη από τη Βουλή και με την ΕΡΤ να λειτουργεί».

«Συνεπώς περιμένουμε την αντίδραση του Πρωθυπουργού και ελπίζουμε ότι τα μηνύματα που στέλνουμε να είναι αντιληπτά από όλους γιατί με αφορμή συγκεκριμένο ζητημα καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο λειτουργίας της χώρας τελικά, καθώς όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο αυτό μας αφορούν όλους ως κοινωνία και ως εθνος» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αντ. Σαμαράς: Η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και αυτό τελείωσε χθες

Λίγη ώρα αργότερα ο Πρωθυπουργός, από το βήμα εκδήλωσης του ΕΒΕΑ, είπε πως «η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της σπατάλης και της αδιαφάνειας», προσθέτοντας πως «αυτό τελείωσε χθες».

«Δεν την κλείνουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αντίθετα τώρα θα αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση» συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως «τη νέα ραδιοτηλεόραση θα τη δώσουμε στους Έλληνες το ταχύτερο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή