Ευ. Βενιζέλος: Μπορούμε και πρέπει να βρούμε λύση για το μέλλον της ΕΡΤ

«Η αναδιοργάνωση δεν μπορεί να γίνει 'στα τυφλά' και ερήμην της Βουλής»
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 15:40
UPD:15:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ συναντάται με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και αντιπροσωπεία του κόμματος. 

A- A A+

Την «καθαρή και κρυστάλλινη» θέση του ΠΑΣΟΚ κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ επανέλαβε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν μπορεί να γίνει «από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς διαβούλευση, χωρίς έτοιμο ολοκληρωμένο σχέδιο και ερήμην της Βουλής».

«Οι Έλληνες πολίτες δεν θέλουν να διακοπεί η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αναγνωρίζουν το ρόλο της ΕΡΤ, αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν προβλήματα και χρειάζεται ριζική αναδιοργάνωση και μεταρρύθμιση. Αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνει στα τυφλά, δεν μπορεί να γίνει με κλείσιμο των πομπών, με μαύρισμα του σήματος», υπογράμμισε.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα πρέπει «να συζητήσει σε βάθος για όλα αυτά τα θέματα», καθώς, όπως είπε, για το ΠΑΣΟΚ η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας είναι «όρος επιβίωσης, όχι της κυβέρνησης αλλά της χώρας».

«Πρέπει να διαφυλάξουμε δύο μείζονα αγαθά: Το πρώτο αγαθό είναι η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Το δεύτερο αγαθό είναι η κυβερνητική σταθερότητα. Υπό το πρίσμα αυτών των δύο μεγάλων αγαθών, που είναι προτεραιότητες του ελληνικού λαού, μπορούμε και πρέπει να βρούμε λύση για το μέλλον της ΕΡΤ», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή