ΠΑΣΟΚ: Η Ν.Δ. αγνόησε την αντίθεσή μας στο κλείσιμο της ΕΡΤ

«Ενημερωθήκαμε την Κυριακή για την πρόθεση του Πρωθυπουργού»
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 14:44
UPD:14:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ
A- A A+

«Η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η Ιπποκράτους επιβεβαιώνει ότι την περασμένη Κυριακή οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση είχαν άτυπη συνάντηση στην οποία ενημερώθηκαν για την πρόθεση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στο άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση όλου του προσωπικού της.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Αντιδράσεις και τριγμούς στην κυβέρνηση φέρνει το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ. Οι περίπου 3000 εργαζόμενοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που οδηγούνται στην ανεργία, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Παράλληλα, συνεχίζουν την εκπομπή προγράμματος μέσω διαδικτύου. Η ΕΣΗΕΑ έχει προκηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο. «Αντιδημοκρατική, πρωτοφανή και φασιστική» χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης. Τριγμούς στην κυβερνητική συνοχή προκαλεί η διαφαινόμενη αρνητική στάση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. «Δεν μπορώ να αναπέμψω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας , κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αρνείται ότι ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Κινήματος, το κλείσιμο της ΕΡΤ παρουσιάστηκε από τον κ. Σαμαρά ως η μόνη υπάρχουσα λύση για την άμεση μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά 2.000 άτομα, που είναι όρος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου.

Ωστόσο, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αντέδρασαν αμέσως αρνητικά, ενώ η θέση του ΠΑΣΟΚ επαναλήφθηκε τη Δευτέρα σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου.

Για το λόγο αυτό, όπως σημειώνεται, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ετέθη καν υπόψη των υπουργών που υποδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ (όπως και των υπουργών που υποδείχθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ) και δεν φέρει την υπογραφή τους.




 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή