Ισπανία: Οριστικά εκτός Ευρώπης η Μάλαγα

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 17:21
UPD:17:26
EPA/JORGE ZAPATA

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία είχε αρχικά επιβάλει στον ισπανικό σύλλογο ποινή διετούς αποκλεισμού, λόγω χρεών. Στη φωτογραφία φάση από αναμέτρηση μεταξύ Μάλαγας και Σεβίλης.

A- A A+

Το Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει η Μάλαγα κατά του αποκλεισμού της για μία αγωνιστική περίοδο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την οποία της είχε επιβάλλει η UEFA λόγω παραβίασης του financial fair-play.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία είχε αρχικά επιβάλει στον ισπανικό σύλλογο ποινή διετούς αποκλεισμού, λόγω χρεών προς άλλους συλλόγους και τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας. Ύστερα ο αποκλεισμός μειώθηκε κατά ένα έτος, αφού εν τω μεταξύ η Μάλαγα είχε τακτοποιήσει τις εκπρόθεσμες οφειλές της, όμως οι Ανδαλουσιάνοι προσέφυγαν στο CAS, ζητώντας είτε ακύρωση της απόφασης είτε αντικατάστασή της από λιγότερο σοβαρές κυρώσεις.

Τελικώς ουδέν από τα αιτήματα της Μάλαγα ικανοποιήθηκε, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, το CAS αποφάνθηκε ότι η ομάδα που τερμάτισε πέρυσι έκτη στο ισπανικό πρωτάθλημα πρέπει να καταβάλει και το αρχικό πρόστιμο των 300.000 ευρώ. Τη θέση της Μάλαγα θα πάρει η Ράγιο Βαγεκάνο, που κατετάγη 8η στην πριμέρα ντιβιζιόν, εφόσον όμως λύσει τα οικονομικά προβλήματά της. Σε διαφορετική περίπτωση στο Γιουρόπα Λιγκ θα μετάσχει η Σεβίλη, που τερμάτισε στην ένατη θέση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις