Μήνυμα Ερντογάν στους οπαδούς του: Δώστε τους ένα μάθημα στις δημοτικές εκλογές

Κυριακή, 09 Ιουνίου 2013 14:13
UPD:19:11
REUTERS/OSMAN ORSAL

«Δεν απομένουν παρά επτά μήνες, έως τις τοπικές εκλογές. Θέλω να δώσετε στους ανθρώπους αυτούς ένα πρώτο μάθημα με δημοκρατικά μέσα στις κάλπες», τόνισε σε ομιλία του ο τούρκος πρωθυπουργός.

A- A A+

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα από τα Άδανα (νότια Τουρκία) τους οπαδούς του «να δώσουν ένα μάθημα» στους διαδηλωτές στις επόμενες δημοτικές εκλογές το Μάρτιο του 2014.

«Δεν απομένουν παρά επτά μήνες, έως τις τοπικές εκλογές. Θέλω να δώσετε στους ανθρώπους αυτούς ένα πρώτο μάθημα με δημοκρατικά μέσα στις κάλπες», τόνισε σε ομιλία του ο τούρκος πρωθυπουργός, που αναμεταδόθηκε απ' ευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα, ενώπιον χιλιάδων οπαδών του που τον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης.

Επιμένοντας στη σκληρή στάση έναντι των διαδηλωτών, χρησιμοποίησε εκ νέου τους όρους «βάνδαλοι» και «αναρχικοί» για να τους χαρακτηρίσει. «Είναι δειλοί», είπε, «σε τέτοιο σημείο που υβρίζουν τον πρωθυπουργό αυτής της χώρας» και για μία ακόμη φορά τόνισε πως στην κυβερνησή του εκπροσωπούνται όλοι οι Τούρκοι, χωρίς διακρίσεις.  

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Τουρκία: Έκρυθμο κλίμα για ένατη μέρα – στην ώρα τους οι εκλογές

Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον κομματικού ακροατηρίου το Σάββατο, απορρίπτοντας τα όποια σενάρια μιλούσαν για πρόωρες κάλπες. Μιλώντας σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως στο πάρκο Γκεζί δεν θα ανεγερθεί τελικά εμπορικό κέντρο, αλλά ένα μουσείο. Ο Ερντογάν προσπάθησε προφανώς να κατευνάσει το οργισμένο πλήθος που διαδηλώνει για ένατη ημέρα. Ζήτησε να σταματήσουν οι διαδηλώσεις, αλλά με τις δυνάμεις ασφαλείες παρούσες, κάτι τέτοιο μάλλον δεν πρόκειται να γίνει. Όσοι τις προηγούμενες ημέρες κατηγορήθηκαν για κατάχρηση εξουσίας και χρήση υπερβολικής βίας, τώρα εξακολουθούν να αποτελούν το κόκκινο πανί. Οι πολίτες που έχουν καταλάβει την πλατεία Ταξίμ παραμένουν στις θέσεις τους.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, στα Άδανα χθες το βράδυ σημειώθηκαν νέα επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΑΚΡ και αντικυβερνητικών διαδηλωτών. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η αστυνομία απομάκρυνε από την περιοχή γυναίκες και παιδιά, αλλά οι αντίπαλες ομάδες συνέχισαν να συγκρούονται πετώντας πέτρες και ξύλα.

Ο Ερντογάν θα παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων ενός κτιριακού συγκροτήματος για τον αθλητισμό στην γειτονική επαρχία της Μερσίνας, και στη συνέχεια θα επιστρέψει αργότερα μέσα στην ημέρα στην Άγκυρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή