Τουρκία: Κρίσιμη συνεδρίαση του ΑΚΡ στην Κωνσταντινούπολη

Σάββατο, 08 Ιουνίου 2013 15:15
UPD:19:47
REUTERS/UMIT BEKTAS

Φωτογραφία από την αντικυβερνητική διαδήλωση χθες στην Αγκυρα

A- A A+

Υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν συνενδριάζει στην Κωνσταντινούπολη η Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, με κύριο αντικείμενο τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συνεχίζονται για 12η ημέρα σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.

Από το απόγευμα ο αριθμός των διαδηλωτών αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ, ειδικά στην πλατεία Ταξίμ, όπου την Κυριακή προγραμματίζεται μεγάλη συγκέντρωση στις 3 μ.μ..

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Την ίδια ώρα όμως, ο δήμαρχος της 'Αγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ έχει καλέσει τους πολίτες για «μεγάλη υποδοχή» του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρωτεύουσα. Από χτες το πρωί που επέστρεψε από την τριήμερη περιοδεία του στο εξωτερικό, ο Ερντογάν παραμένει στην Κωνσταντινούπολη.

Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης του ΑΚΡ μπορεί να είναι οι διαδηλώσεις, ωστόσο από την Παρασκευή οργιάζουν οι πληροφορίες ότι το κυβερνών κόμμα ενδέχεται να αποφασίσει την επίσπευση των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται κανονικά να πραγματοποιηθούν το 2015.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, οι βουλευτικές εκλογές μπορεί να γίνουν το Μάρτιο του 2014, μαζί με τις δημοτικές εκλογές.

REUTERS

Ο τούρκος πρωθυπουργός παραμένει ανυποχώρητος έναντι των διαδηλωτών, την ώρα που ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τοπμάς συνομιλεί με εκπροσώπους τους. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή