Δίκαια ο Παναθηναϊκός, συμφώνησαν οι προπονητές

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 23:03
UPD:23:08
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι δύο προπονητές συμφώνησαν ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και νίκησε δίκαια.

A- A A+

Αργύρης Πεδουλάκης και Γιώργος Μπαρτζώκας συμφώνησαν ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και νίκησε δίκαια στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό στον πρώτο τελικό των πλέι οφ.

«Καταλυτικό σημείο ήταν τα ριμπάουντ και τα κλεψίματα. Είχαμε καλύτερα ποσοστά χωρίς να είμαστε ιδιαίτερα εύστοχοι κι εμείς. Στο δεύτερο μέρος πήραμε την ψυχολογία, ο Ολυμπιακός ένιωσε μεγαλύτερη πίεση. Στο τέλος κάναμε παιδαριώδη λάθη και πρέπει να τα κοιτάξουμε. Είναι μόνο το πρώτο βήμα. Έχουμε πολύ σεβασμό στην ομάδα του Ολυμπιακού. Το επίπεδο του αντιπάλου δίνει αξία στη νίκη»,  είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος πρόσθεσε: « Χτίζουμε μια ομάδα που μαθαίνει να κερδίζει. Αυτό γίνεται σταδιακά και σφυρηλατείται. Τίποτα δεν έρχεται από παρθενογένεση».

Όσον αφορά την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ παραδέχθηκε: «Έχουμε κάνει βήματα μπροστά, πρέπει να κάνουμε κι άλλα. Θα είναι καλύτερο για όλους να βελτιωθούμε στο πώς προσεγγίζουμε τον αθλητισμό». 

Η πολύ φτωχή επιθετική συγκομιδή του Ολυμπιακού ήταν η βασική αιτία της ήττας, σύμφωνα με τον τεχνικό των πρωταθλητών Ευρώπης, Γιώργο Μπαρτζώκα.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Ήταν λογικό να είμαστε νευρικοί, αλλά ήμασταν σε υπερβολικό βαθμό. Ήμασταν φοβερά βιαστικοί και όσο περνούσε ο χρόνος οι αποφάσεις μας ήταν υπό μεγαλύτερο καθεστώς πίεσης. Το ποσοστό στα τρίποντα φυσικά ήταν πάρα πολύ μικρό, ενώ χάσαμε δέκα βολές στο γήπεδό μας και χάσαμε έξι λέι απ. Έτσι δεν μπορέσαμε να είχαμε αξιώσεις. Κάποια στιγμή κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στο μηδέν για έξι λεπτά, αλλά σπάσαμε τα καλάθια στα σουτ με παίκτες όπως ο Σλούκας. Ήμασταν διστακτικοί στην κυκλοφορία της μπάλας και πήραμε σουτ επειδή αναγκαστήκαμε να τα πάρουμε. Κάναμε πάρα πολλά λάθη, απόρροια της νευρικότητας», τόνισε ο Μπαρτζώκας.

Για το επόμενο ματς στο ΟΑΚΑ, το βράδυ της Κυριακής ανέφερε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εντάξουμε τον Λο στο rotation της ομάδας, να πάμε να κάνουμε ένα καλύτερο ματς αποσκοπώντας στη νίκη. Σε αυτά τα ματς έχει σημασία η διαχείριση των συναισθημάτων».

Άφησε αιχμές για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους ντόπινγκ. «Πριν παιχτεί μπάσκετ έγιναν πολλά πράγματα που διαμορφώνουν μια κατάσταση, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ», είπε χαρακτηριστικά.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις