Προβάδισμα τίτλου ο Παναθηναϊκός

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 21:58
UPD:21:58
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στον πρώτο τελικό των πλέι οφ, καθώς επικράτησε με 64-51 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ κι «έσπασε» το πλεονέκτημα έδρας των «ερυθρόλευκων». Οι δύο «αιώνιοι» θα συναντηθούν ξανά το βράδυ της Κυριακής στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

YOUTUBE/OLYMPIACOSBCGR

Η εξαιρετική άμυνα των «πρασίνων» και στα 40 λεπτά, αλλά και η αστοχία των πρωταθλητών Ευρώπης (4/29 τρ.) έγειραν την πλάστιγγα προς το μέρος των φιλοξενούμενων, που έκαναν το 1-0 και απέκτησαν προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Οι Πειραιώτες, πλέον, θα παίξουν με την «πλάτη στον τοίχο» σε δύο 24ωρα στο Μαρούσι, ενώ ο Παναθηναϊκός με νίκη θα βρεθεί «αγκαλιά» με την κατάκτηση του νταμπλ (έχει πάρει και το κύπελλο).

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με 12 πόντους και ο Μάικ Μπράμος με 11 ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, που είχαν σε πολύ καλή βραδιά και τον Γκιστ με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ, όσα και ο Διαμαντίδης που έκλεισε το ματς μόλις με 4 πόντους. Ο Βασίλης Σπανούλης με 11 πόντους ήταν αυτός που διασώθηκε επιθετικά από τον Ολυμπιακό.

YOUTUBE/PAOBCGR

Με εξαιρετική άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 19-11 στην πρώτη περίοδο. Από τη στιγμή που οι «πράσινοι» δεν επέτρεψαν στο Βασίλη Σπανούλη να βρει τους διαδρόμους και στους Πρίντεζη, Παπανικολάου τα εύκολα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό κι έμειναν πίσω στο σκορ.

ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τρίποντο του Ούκιτς στη δεύτερη περίοδο, αλλά από κει και πέρα έπαθε «μπλακ άουτ» για περισσότερο από 5 λεπτά. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 22-16, αλλά στο σημείο εκείνο οι «πράσινοι» με σερί 7-0 πήραν προβάδισμα 13 πόντων και ξέφυγαν 29-16. Τελικά στα τελευταία δύο λεπτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλείσουν κάπως τη ψαλίδα και το ημίχρονο βρήκε τον Παναθηναϊκό στο +9 (31-22).
Κυρίαρχος και στην τρίτη περίοδο ήταν ο Παναθηναϊκός, που με όπλο την εξαιρετική του άμυνα περιόρισε τον Ολυμπιακό σε 36 μόλις πόντους μετά από 30 λεπτά αγώνα!
Η διαφορά «εκτοξεύθηκε» και στο +15 (33-48), αλλά τελικά έκλεισε η περίοδος με τους «πράσινους» στο +13 (36-49).

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο 10λεπτο. Ο Παναθηναϊκός είχε διάρκεια, βρήκε τους διαδρόμους να ξεφύγει ακόμη και με 19 πόντους (61-42) κι έφτασε στη μεγάλη νίκη μέσα στο σπίτι του αντιπάλου του. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις