Π. Καμμένος: Εσκεμμένο το λάθος του ΔΝΤ

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 16:11
UPD:16:15
Eurokinissi/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΑΝ.ΕΛ.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση «δεν έχει τη λαϊκή εντολή» και ότι «λειτουργεί κατά παράβαση του Συντάγματος και κατά παράβαση των αρχών της δημοκρατίας», επισημαίνοντας ότι το κόμμα του θα επιδιώξει «με κάθε τρόπο εκλογές και απομάκρυνση των υπαλλήλων της τρόικας».

A- A A+

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος από τη Μαγνησία, όπου περιοδεύει, ενώ χαρακτήρισε εσκεμμένη τη «λανθασμένη πολιτική» του ΔΝΤ.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση «δεν έχει τη λαϊκή εντολή» και ότι «λειτουργεί κατά παράβαση του Συντάγματος και κατά παράβαση των αρχών της δημοκρατίας», επισημαίνοντας ότι το κόμμα του θα επιδιώξει «με κάθε τρόπο εκλογές και απομάκρυνση των υπαλλήλων της τρόικας».

Ερωτηθείς σχετικά με την παραδοχή του ΔΝΤ περί λαθών στο ελληνικό πρόγραμμα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε πως δεν πρόκειται για «δήλωση-βόμβα», καθώς όπως είπε, «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επίτηδες έκανε τη λάθος πολιτική αυτής της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

O Π. Καμμένος για την έκθεση του ΔΝΤ

Απόσπασμα από τις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου κατά την περιοδεία του στη Μαγνησία

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το πρώτο μνημόνιο έγινε με συνεργούς το Γιώργο Παπανδρέου, το ΛΑΟΣ και τους συνεργούς της πρώτης κυβέρνησης, προκειμένου να γλιτώσουν τα χρήματά τους οι ευρωπαϊκές τράπεζες», τόνισε.

Σημείωσε ακόμη πως για το «έγκλημα» αυτό, θα πρέπει να απολογηθεί τόσο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ο Γ. Προβόπουλος, ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, όσο και «αυτοί που συνεχίζουν το έγκλημα», δηλαδή η τρικομματική κυβέρνηση.

Εκτίμησε παράλληλα ότι είναι πλέον φανερό πως «πάμε σε ένα τρίτο μνημόνιο», προσθέτοντας ότι το μόνο που κάνουν «οι τροϊκανοί» είναι να «αλλάζουν τους υπαλλήλους τους».

«Στην αρχή χρησιμοποίησαν τον Παπανδρέου, εν συνεχεία έβαλαν τον κ. Παπαδήμο, μετά διόρισαν τον κ. Σαμαρά. Τώρα προχωρούν σε ένα τρίτο μνημόνιο, σε μια τρίτη δανειακή σύμβαση και πιθανώς με έναν άλλον υπάλληλο πρωθυπουργό», παρατήρησε.

Σε ό,τι αφορά στην ψηφοφορία της Βουλής για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου ο κ. Καμμένος ανέφερε πως ότι είναι «ακριβώς η ίδια περίπτωση με την περίπτωση του Τσοχατζόπουλου».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε ότι «ο Τσοχατζόπουλος καλώς βρίσκεται στη φυλακή», επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο πρώην υπουργός «υπέγραψε από κοινού με την κυβέρνηση Σημίτη, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου ως υπουργό Εξωτερικών στο ΚΥΣΕΑ». Το ίδιο, όπως είπε, γίνεται και με τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Ο Γ. Παπακωνσταντίνου βεβαίως και έχει διαπράξει εγκλήματα, αλλά ήταν απλώς ένα στέλεχος της συμμορίας, με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου, που λήστεψαν τον ελληνικό λαό. Θα πρέπει να πληρώσουν όλοι μαζί και να επιστρέψουν τα χρήματα, τα οποία έχουν ληστέψει από τους Έλληνες πολίτες και τα όνειρα των παιδιών μας», σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή