Βουλή: «Ναι» στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου

Απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 19:31
UPD:21:59
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ώστε να συμπεριλάβει και το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά από σχετική πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής, υπέρ της επέκτασης της προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί και το ενδεχόμενο διάπραξης του προαναφερθέντος αδικήματος από πλευράς του πρώην υπουργού στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ψήφισαν 234 βουλευτές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατά της πρότασης ψήφισαν 21 βουλευτές, παρών επτά, ενώ τρεις ψήφισαν λευκό.

Συνολικά ψήφισαν 266 βουλευτές, ενώ ένα ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο.

Μετά από ανακοίνωση του προεδρεύοντος Γιάννη Τραγάκη, η Βουλή αποφάσισε κατά πλειοψηφία (διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ) οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής να ολοκληρωθούν στις 25 Ιουνίου.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες του, επιτιθέμενος με δριμύτητα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και διαδόχου του στο υπουργείο Οικονομικών επί Γ. Παπανδρέου, Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη. 

ΠΑΣΟΚ: Είναι πολύ θλιβερό...

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην υπουργού, σημείωναν: «Αντιλαμβανομάστε τη δύσκολη θέση του κ. Παπακωνσταντίνου. Είναι όμως πολύ θλιβερό αμυνόμενος να φτάσει στο σημείο να υιοθετεί τη λογική της πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ  ενώ αυτή έχει καταρρεύσει παταγωδώς, μέσα από σωρεία αυταπόδεικτων στοιχείων που ευτέλισαν τους συκοφάντες». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή