Λόγια παράξενα και τραγούδια ατόφια από τον Δ. Σαββόπουλο

Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 10:50

Ο «μελωδός» - όπως αυτοαποκαλείται - Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή, με τίτλο «Παράξενα κι ατόφια», σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

A- A A+

Ένας από τους πιο επιδραστικούς έλληνες τραγουδοποιούς, που πάντα στάθηκε ενάντια στο ρεύμα, ανεβαίνει στη σκηνή και τραγουδά, συνομιλεί με το κοινό, ενθουσιάζει και συγκινεί με λόγια «Παράξενα κι ατόφια».

Δίνοντας το εναρκτήριο σάλπισμα του φετινού κύκλου συναυλιών στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο «μελωδός» - όπως αυτοαποκαλείται - Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή, με τίτλο «Παράξενα κι ατόφια», σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Με τίτλο παρμένο από τον στίχο της «Μαύρης θάλασσας» - στον δίσκο του «Βρώμικο ψωμί» (1972), ο οποίος περιλαμβάνει 27 τραγούδια, αντιπροσωπευτικά της 50άχρονης δημιουργικής πορείας του - ο σπουδαίος τραγουδοποιός και ερμηνευτής των δημιουργιών του θα μας υποδεχτεί  με τραγούδια - «σάουντρακ της ζωής» χιλιάδων ελλήνων, που αναζητούν όραμα σε εποχές αμφιβολιών, αναζητήσεων και αγωνίας.

Με τη σύμπραξη τριών κορυφαίων δεξιοτεχνών από τη νεότερη μουσική  σκηνή: του ενορχηστρωτή Ορέστη Πλακίδη (keyboards - programming), του μπασίστα Γιώτη Κιουρτσόγλου, του κρουστού Βαγγέλη Καρίπη και του μικρού του συνόλου χάλκινων πνευστών, θα ερμηνευτούν τραγούδια που άντεξαν στον χρόνο και άφησαν το σημάδι τους στα πράγματα.

Η συναυλία περιλαμβάνει ένα εμπνευσμένο πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, με τραγούδια που, στην πλειοψηφία τους, χαρακτηρίστηκαν ως πολιτικά, αλλά γρήγορα ξεπέρασαν τον επικαιρικό τους χαρακτήρα, γιατί επεσήμαναν σε ανύποπτο χρόνο τα βαθύτερα αδιέξοδα του πολιτικού μας βίου κατά τις τελευταίες δεκαετίες: από τον «Μπάλλο» του ’71 (από τον πρώτο δίσκο του, όπου οι «ηλεκτρικές φωνές» του ροκ παντρεύονταν με το δημοτικό τραγούδι σε έναν ήχο τελείως ελληνικό) και τη «Συγκέντρωση της ΕΦΕΕ» (από τον δίσκο «Δέκα Χρόνια Κομμάτια»), μέχρι το αιρετικό «Κωλοέλληνες» (από το «Κούρεμα» του 1989).

Με λίγα λόγια, το πρόγραμμα  αποτελεί επιτομή του πολύπτυχου έργου του και της μακρόχρονης μουσικής του αναζήτησης, που αναμειγνύει εθνικούς, βαλκανικούς και ροκ ήχους, για να εκφράσει τα συναισθήματα, τις αντιφάσεις, τα οράματα και τις προσδοκίες των σύγχρονων Ελλήνων και να αποτυπώσει την κουλτούρα μιας ολόκληρης εποχής.

Πληροφορίες
Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης  Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι - Αθήνα, τηλ.: 210 7282333. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 12 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς