Σάντος: «Θέλω να είμαι στη Βραζιλία»

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 18:44
UPD:19:18
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη Τύπου του προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Φ. Σάντος στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

A- A A+

Παίκτες έτοιμους και αποφασισμένους θέλει να δει ο Φερνάντο Σάντος αύριο εναντίον της Λιθουανίας, αφού ο Πορτογάλος τεχνικός επιδιώκει να κάνει… restart στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κερδίζοντας και τους πέντε αγώνες που απομένουν προκειμένου να διασφαλιστεί, στη χειρότερη περίπτωση, η δεύτερη θέση στον 7ο όμιλο, που  οδηγεί στα μπαράζ.

«Είναι κάτι πάρα πολύ απλό: αν θέλουμε να είμαστε στο Μουντιάλ, οι ποδοσφαιριστές πρέπει να μπουν και να νικήσουν. Θα πρέπει να τρέξουμε πάρα πολύ και να παλέψουμε εξίσου, γιατί και η αντίπαλη ομάδα το κάνει αυτό. Αν κάποιος ποδοσφαιριστής αισθάνεται το αντίθετο, να μου το πει πιο πριν» τόνισε ο Πορτογάλος.

«Πολύ σημαντικό θα είναι να πιέσουμε τον αντίπαλο από ψηλά, να έχουμε την μπάλα περισσότερο στα πόδια μας και να ψάξουμε το γκολ. Δεν πιστεύω σε ποδοσφαιριστές που έχουν μόνο αμυντικές ή μόνο επιθετικές αρετές», πρόσθεσε.

ΕΠΟ
Συνέντευξη Τύπου Φ. Σάντος

H συνέντευξη Τύπου του ομοσπονδιακού προπονητή Φερνάντο Σάντος, εν όψει της αναμέτρησης με τη Λιθουανία την Παρασκευή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014

Ερωτηθείς για την αδυναμία στις «στημένες» φάσεις που εμφάνισε η Ελλάδα εναντίον της Βοσνίας, ο Ίβηρας τεχνικός είπε: «Είναι αλήθεια, αλλά δεν σημαίνει ότι όλα τα πράγματα είναι στραβά. Είμαι σίγουρος ότι αύριο θα εμφανιστούμε συγκεντρωμένοι και θα είμαστε πολύ καλοί και σε αυτό το κομμάτι».

Όσο για το σχηματισμό που προτίθεται να παρατάξει στη μεσαία γραμμή; «Δεν έχω αποφασίσει αν θα παίξουμε με 1-2 ή 2-1, θα το κάνω αύριο. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι όποιες αλλαγές γίνονται στην τακτική είναι πάρα πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν, όταν έχεις τους ποδοσφαιριστές για τρεις ημέρες και σε δύο προπονήσεις».

Ο κ. Σάντος ήταν απόλυτος όταν ρωτήθηκε αν η πίεση για τη νίκη δημιουργεί άγχος: «Μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει το ‘’πρέπει΄΄ να νικήσουν οι ποδοσφαιριστές τη Λιθουανία, γιατί θα βρεθούν ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στο Μουντιάλ. Οι παίκτες έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση και ξέρουν ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να νικήσουμε σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν».

Ποιο θα είναι, όμως, το «κλειδί» του αγώνα; «Έγκειται στο να είμαστε πιεστικοί όταν δεν έχουμε την μπάλα, να έχουμε εμείς την υπεροχή στο κέντρο για να κερδίσουμε την μπάλα. Αν το κάνουμε ψηλά στο γήπεδο, τόσο το καλύτερο, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε κοντά στην αντίπαλη εστία».

Το συνθετικό γήπεδο στο Βίλνιους θα μπορούσε, άραγε, να επηρεάσει τις επιλογές του ως προς τη συγκρότηση της ενδεκάδας με νεότερους και όχι καταπονημένους παίκτες; «Το κίνητρό μας να βρεθούμε στη Βραζιλία μας κάνει ούτως ώστε να μην μπορούμε να πούμε ότι αύριο θα είμαστε κουρασμένοι. Ή θέλουμε ή δεν θέλουνε να είμαστε. Αν θέλουμε, για 90 λεπτά πρέπει να τα δώσουμε όλα» απάντησε και άφησε το καλύτερο για το τέλος: «Εγώ, προσωπικά, θέλω να είμαι στη Βραζιλία. Είναι πολύ πιο τίμιο αν κάποιος ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να μου το πει εξαρχής, παρά να φανεί στο τέλος ότι δεν μπορούσε. Ακόμη δεν είμαστε σε διακοπές, έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις