Κεντρική Ευρώπη: Εκκένωση της Δρέσδης από 600 κατοίκους, στους 12 οι νεκροί

Συνεχίζονται η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 18:19
UPD:20:57
EPA/MARTIN FOERSTER

Τα νερά του ποταμού Έλβα έχουν καλύψει τους δρόμους της πόλης Μάισεν στη Γερμανία.

A- A A+

Τουλάχιστον 600 ανθρώπους εκκένωσαν οι γερμανικές αρχές από τη Δρέσδη, ενώ η υψηλή στάθμη των υδάτων συνεχίζει να απειλεί μέρος της νότιας Γερμανίας, της Αυστρίας και της Τσεχίας.

Το επίπεδο των υδάτων στον ποταμό Έλβα στην ιστορική γερμανική πόλη δεν αναμένεται να φτάσει στο ανώτερο δυνατό σημείο του πριν την Πέμπτη το πρωί.

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε προσωρινά σε μέρος της πόλης, όπως δήλωσε κάτοικος στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Στη δε πόλη Χάλε, στην ανατολική Γερμανία, τα ύδατα έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδό τους εδώ και τέσσερις αιώνες, καλύπτοντας τους οδικούς άξονες το πρωί της Τετάρτης.

EPA/ARNO BURGI

Άποψη της Δρέσδης.

Την ίδια ώρα, εθελοντές και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης ενισχύουν ανάχωμα το οποίο κινδυνεύει από το ύψος του νερού στην αυστριακή πόλη Κρεμς.

REUTERS
Τσεχία : Οι πλημμύρες απειλούν χημικό εργοστάσιο

Ένα χημικό εργοστάσιο κοντά στην Πράγα απειλείται από τις πλημμύρες, οι οποίες έχουν προκαλέσει επίσης σοβαρά προβλήματα στη γειτονική Γερμανία. Το εργοστάσιο Lovochemie προστατεύεται από ένα φράγμα που χτίστηκε μετά τις πλημμύρες του 2002, ωστόσο οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι δεν είναι επαρκές.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δύο αγνοούνται συνολικά στις τρεις χώρες.

Επτά θάνατοι έχουν εξακριβωθεί στην Τσεχία, τρεις στη Γερμανία, ενώ δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δύο αγνοούνται στην Αυστρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περιοχές της Γερμανίας δεν έχουν γνωρίσει πλημμύρες αντίστοιχου βάρους εδώ και αιώνες.

Στην Τσεχία, τα επίπεδα των υδάτων σταθεροποιήθηκαν στην πρωτεύουσα Πράγα, όπου είχαν εκφραστεί φόβοι για επανάληψη των μεγάλων καταστροφών του 1997 και του 2002.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Τα επίπεδα των υδάτων των ποταμών της Κεντρικής Ευρώπης αυξήθηκαν απότομα μετά από μεγάλες βροχοπτώσεις οι οποίες ακολούθησαν μία ιδιαίτερα υγρή άνοιξη, η οποία δημιούργησε κορεσμένο έδαφος που αδυνατούσε να απορροφήσει τις μεγάλες ποσότητες νερού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή