Μουρίνιο: «Ο Ρονάλντο νόμιζε ότι τα ήξερε όλα»

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 15:14
UPD:15:21
REUTERS/DYLAN MARTINEZ

«Είχα μόνο ένα πρόβλημα μαζί του, πολύ απλό, πολύ βασικό, το οποίο ήταν όταν ένας προπονητής ασκεί κριτική σε έναν παίκτη από τακτικής απόψεως, προσπαθώντας να βελτιώσει αυτό που κατά την άποψή μου μπορούσε να βελτιωθεί» υπογράμμισε ο Ζοζέ Μουρίνιο, μιλώντας στην εκπομπή της ισπανικής τηλεόρασης «Punto Pelota».

A- A A+

Στη… σέντρα έβγαλε τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο Ζοζέ Μουρίνιο, μετά την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην οποία εργάστηκε τα τελευταία τρία χρόνια. Ο συμπατριώτης του Πορτογάλου ποδοσφαιρικού αστέρα δεν δίστασε να βάλει εναντίον του Ρονάλντο, τον οποίο εμμέσως χαρακτήρισε… «ξερόλα».

«Είχα μόνο ένα πρόβλημα μαζί του, πολύ απλό, πολύ βασικό, το οποίο ήταν όταν ένας προπονητής ασκεί κριτική σε έναν παίκτη από τακτικής απόψεως, προσπαθώντας να βελτιώσει αυτό που κατά την άποψή μου μπορούσε να βελτιωθεί» υπογράμμισε ο Μουρίνιο μιλώντας στην εκπομπή της ισπανικής τηλεόρασης «Punto Pelota».

«Εκείνη τη στιγμή δεν το πήρε πολύ καλά, επειδή ίσως νομίζει ότι τα ξέρει όλα και ο προπονητής δεν μπορεί να τον βοηθήσει να εξελιχθεί περισσότερο. Ο Κριστιάνο είχε τρεις φανταστικές σεζόν με μένα. Νομίζω ότι, από απόψεως τακτικής, δημιουργήσαμε μια φανταστική κατάσταση γι' αυτόν, στην οποία μπορούσε να εκφράσει όλες τις δυνατότητές του και να τις μετατρέψει σε ρεκόρ και γκολ», πρόσθεσε.

Και αφού ο λόγος για τον Ρονάλντο, η αποτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτήσει κάποιο τίτλο φέτος και οι αναφορές για έριδες στα αποδυτήρια έχουν «φουντώσει» τη φημολογία ότι ο Πορτογάλος, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2015, ενδέχεται να αποχωρήσει από τους «μερένγκες».

Ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, δήλωσε πάντως ότι ο 28χρονος άσος θα μείνει και θα βοηθήσει την ομάδα να στεφθεί για δέκατη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης, ένα τρόπαιο που «κυνηγάει» από το 2002. «Ο Κριστιάνο είναι ανεκτίμητος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πέρεθ, σε διαδικτυακή συνέντευξη που διοργάνωσε χθες η εφημερίδα "El Mundo", και συμπλήρωσε: «Θα τα καταφέρουμε, και ο Κριστιάνο θα βάλει γκολ στον τελικό».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις