Η Τσέλσι ανακοίνωσε τον Μουρίνιο

Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 16:25
UPD:18:36
REUTERS/INA FASSBENDER
A- A A+

Οι εκτιμήσεις των βρετανικών ΜΜΕ, που από την περασμένη εβδομάδα είχαν προβλέψει ότι σήμερα η Τσέλσι θα ανακοίνωνε τη συνεργασία της με τον Ζοσέ Μουρίνιο, αποδείχθηκαν απολύτως ακριβείς.

Οι «μπλε» ανακοίνωσαν πριν από λίγη ώρα τη συνεργασία με τον Πορτογάλο τεχνικό, η οποία είναι τετραετούς διάρκειας και σηματοδοτεί τη μεγάλη επιστροφή του «special one» στην πρέμιερ λιγκ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα του Ρομάν Αμπράμοβιτς, κοινοποιώντας τη συνεργασία της με τον τέως τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης, αναφέρεται:

«Η Τσέλσι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Μουρίνιο υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων ετών και επιστρέφει στην ομάδα με την οποία κατάκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο Αγγλίας και δύο Λιγκ Καπ από το 2004 έως το 2007».

YOUTUBE/CHELSEAFC

Η επίσημη παρουσίαση του Πορτογάλου τεχνικού προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στο γήπεδο της Τσέλσι, το «Στάμφορντ Μπριτζ», ενώ όπως έγινε γνωστό θα τον πλαισιώσουν ως συνεργάτες οι  Ρούι Φαρία, Σιλβίνιο Λούρο και Ζοσέ Μοράις,

Από πλευράς διοίκησης δηλώσεις έκανε ο εκτελεστικός διευθυντής των Λονδρέζων, Ρον Γκερλέι, ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του «που καλωσορίζω ξανά στην ομάδα μας τον Ζοσέ. Οι επιτυχίες της προπονητικής του καριέρας, οι φιλοδοξίες του και η επιθυμία για διακρίσεις, τον έκαναν από την πρώτη στιγμή φαβορί για την τεχνική ηγεσία. Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση του συλλόγου και οι επιτυχίες, πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα επιτευχθεί με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο».

Στις πρώτες δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι του συλλόγου και ερωτηθείς αν και τί έχει αλλάξει από την πρώτη παρουσία του, όταν είχε υποσχεθεί ότι θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική και ποιοτική ομάδα, ο Μουρίνιο φρόντισε να «απογειώσει» το κοινό της ομάδας.

«Ισχύουν τα ίδια, με μια διαφορά: τώρα μπορώ να πω ότι είμαι ένας από σας. Αυτό είναι το διαφορετικό. Σε όλη την προπονητική καριέρα μου είχα δύο μεγάλες αγάπες, την Ιντερ και την Τσέλσι. Ειδικά η Τσέλσι είναι πολύ σημαντική για μένα και θυμάμαι πόσο δύσκολο ήταν να παίζω εναντίον της», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις