ΣΥΡΙΖΑ: Οι «ατυχείς» δηλώσεις μαρτυρούν τις πραγματικές τους προθέσεις

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 13:03
UPD:13:05
EUROKINISSI

«Τελικώς τις πραγματικές προθέσεις αυτής της κυβέρνησης τις μαθαίνουμε από τις υποτιθέμενες ατυχείς δηλώσεις», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, συμπληρώνοντας πως «ο κ. Σκορδάς (όπως άλλωστε είχε κάνει και ο κ. Μέργος, με τον κατώτατο μισθό) προανήγγειλε ότι χιλιάδες σπίτια θα βγουν στο σφυρί».

A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή την υποτιθέμενη -όπως αναφέρει- ατυχή δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά για τους πλειστηριασμούς.

«Τελικώς τις πραγματικές προθέσεις αυτής της κυβέρνησης τις μαθαίνουμε από τις υποτιθέμενες ατυχείς δηλώσεις», σχολιάζει ο κ. Σκουρλέτης, συμπληρώνοντας πως «ο κ. Σκορδάς (όπως άλλωστε είχε κάνει και ο κ. Μέργος, με τον κατώτατο μισθό) προανήγγειλε ότι χιλιάδες σπίτια θα βγουν στο σφυρί».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, «αυτή η αποκαλυπτική δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης, σε συνδυασμό με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, κάνει σαφές το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες». «Τα δίνει όλα για τις τράπεζες και αδιαφορεί για τα νοικοκυριά», πρόσθεσε.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση ανακούφιση των πιο αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των προτάσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ειδικότερα, επανέλαβε ότι απαιτείται ολική διαγραφή επισφαλών δανείων για όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, μείωση των δανειακών υποχρεώσεων με κοινωνικά κριτήρια, εκλογίκευση των επιτοκίων, δόσεις στο ύψος του 30% του διαθέσιμου εισοδήματος.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τους υπερχρεωμένους κατακρίθηκε πάντως από τον γενικό γραμματέα της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρήστο Γκόρτσο, που επεσήμανε σήμερα στη Βουλή ότι αν επιλεγόταν η λύση που υπέδειξε η αξιωματική αντιπολίτευση «θα χρειάζονταν 20 δισ.». 

 


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή