Ινδία: Ομαδικός βιασμός 30χρονης Αμερικανίδας

Στην περιοχή του Μανάλι
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 17:25
UPD:17:33
REUTERS/KRISHNENDU HALDER

Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Εγκληματικότητας της Ινδίας, στην ασιατική χώρα κατεγράφησαν τουλάχιστον 24.206 περιπτώσεις βιασμού εντός του 2011 (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ομαδικά βίασαν μια 30χρονη Αμερικανίδα τρεις άνδρες στη βόρεια ινδική πόλη του Μανάλι την Τρίτη το πρωί, όπως δήλωσαν ινδοί αστυνομικοί.

Η γυναίκα δήλωσε στις αρχές ότι είχε δεχτεί την προσφορά οδηγού φορτηγού να την μεταφέρει από το χωριό του Βασίστ, όπου διέμενε φίλος της τον οποίο είχε επισκεφτεί, σε ξενώνα στο Μανάλι, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων.

Μετά την επιβίβασή της στο όχημα, λίγο μετά τη 1 το πρωί τοπική ώρα, η γυναίκα βιάστηκε ομαδικά από τρεις άνδρες, μεταξύ αυτών και από τον οδηγό, δήλωσε ο αστυνομικός επόπτης της περιοχής Κούλου, όπου βρίσκεται το Μανάλι. σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

Δύο περίπου ώρες αργότερα, η γυναίκα εγκαταλείφθηκε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Περπάτησε μέχρι την πλησιέστερη στάση λεωφορείου, όπου και βρέθηκε να καλεί σε βοήθεια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, ενώ, σύμφωνα με τους ινδούς αστυνομικούς, μετά από ιατρικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα δεν φέρει σημάδια σοβαρού τραυματισμού.

Ο εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ινδία, Πίτερ Βρούμαν, σημείωσε ότι η πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές του Μανάλι, ωστόσο αρνήθηκε περαιτέρω σχόλια.

Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Εγκληματικότητας της Ινδίας, στην ασιατική χώρα κατεγράφησαν τουλάχιστον 24.206 περιπτώσεις βιασμού εντός του 2011. Ακτιβιστές σημειώνουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι αισθητά υψηλότερος, ειδικά στις αγροτικές περιοχές της Ινδίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή