«The Sopranos», η καλύτερη σειρά όλων των εποχών

Σύμφωνα με το Σωματείο Αμερικάνων Σεναριογράφων
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 16:18
UPD:16:18
A- A A+

Η τηλεοπτική σειρά «The Sopranos» ψηφίστηκε ως η πιο καλογραμμένη σειρά όλων των εποχών σύμφωνα με το Σωματείο Αμερικάνων Σεναριογράφων, το οποίο την ξεχώρισε μέσα από έναν κατάλογο με 101 σίριαλ που συνθέτουν  τη σύγχρονη ιστορία της τηλεόρασης.

Βασισμένη σε κλασικές ταινίες μαφίας, όπως «Ο Νονός» του Κόπολα, η σειρά διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Ο πατέρας, Τόνι Σοπράνο (James Gandolfini), ανήκει σε μια οργάνωση της μαφίας και, στο μεγαλύτερο μέρος της εξέλιξης της υπόθεσης, είναι το αφεντικό. Ο Τόνι έχει ψυχολογικά προβλήματα και επισκέπτεται μια ιταλοαμερικανίδα ψυχίατρο (Lorraine Bracco). Σε όλη τη διάρκεια της σειράς ισορροπεί ανάμεσα σε δουλειά, οικογένεια και στον  ψυχικό του κόσμου προσπαθώντας ταυτόχρονα να είναι καλός σύζυγος, πατέρας, σκληρό αφεντικό και ευαίσθητος ασθενής που ψάχνει λύση στα προβλήματά του.

Η μητέρα Καρμέλα (Eddie Falco), είναι μια νοικοκυρά με πολλές ανησυχίες, η οποία βλέπει τα προβλήματα στην σχέση της και την αποξένωσή της με τον Τόνι αρκετά κριτικά, αλλά δεν σκέφτεται συχνά το διαζύγιο για λόγους θρησκευτικούς (καθολική) αλλά και χάριν των παιδιών της.

Τα παιδιά, Άντονι Τζούνιορ (Robert Iler) και Μέντοου (Jamie Lynn Singler), προσπαθούν κι αυτά να ζήσουν τη ζωή τους όσο πιο φυσιολογικά γίνεται, χωρίς αυτό να είναι πάντα εύκολο, είτε λόγω του ιδιαίτερου περιβάλλοντός τους, είτε λόγω του ιδιόμορφου χαρακτήρα που αναπτύσσουν με τα χρόνια.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον προστατευόμενο ανιψιό του Τόνι, Κρις Μολτισάντι (Michael Imperioli), ο οποίος με τον καιρό καταφέρνει να ανεβεί τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας στη φαμίλια.

Η εικοσάδα των καλύτερων τηλεοπτικών σειρών

Ο κατάλογος των 101 σειρών εξιστορεί με έναν τρόπο τη μετάλλαξη της τηλεόρασης μυθοπλασίας, από συνοδευτικό στο σινεμά σε αυτόνομο είδος που κοντράρει στα ίσα - και συχνά νικάει - την έβδομη Τέχνη. Μέσα στην πρώτη εικοσάδα συναντάμε τα θρυλικά «MASH», «Taxi», «Hill Street Blues», σειρές που άλλαξαν το τηλεοπτικό τοπίο όπως  «Six Feet Under», «The Wire», αλλά και πρόσφατες σειρές που ακόμη συνεχίζονται με επιτυχία όπως το «Mad Men» και  το «Breaking Bad».

Η εικοσάδα των καλύτερων τηλεοπτικών σειρών, όπως διαμορφώθηκε από τα μέλη του Σωματείου είναι η εξής:
    1. The Sopranos (ΗΒΟ)
    2. Seinfeld (NBC)
    3. The Twilight Zone (CBS, 1959)
    4. All in the Family (CBS)
    5. MASH (CBS)
    6. The Mary Tyler Moore Show (CBS)
    7. Mad Men (AMC)
    8. Cheers (ΝΒC)
    9. The Wire (ΗΒΟ)
    10. The West Wing (NBC)
    11. The Simpson (FOX)
    12. I Love Lucy (CBS)
    13. Breaking Bad (AMC)
    14. The Dick Van Dyke Show (CBS)
    15. Hill Street Blues (NBC)
    16. Arrested Development (FOX - NETFLIX)
    17. The Daily Show with Jon Stewart (THE COMEDY CENTRAL)
    18. Six Feet Under (HBO)
    19. Taxi (ABC - NBC)
    20. The Larry Sanders Show (HBO)

Προτεινόμενα για εσάς