ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ: Θρασεία και προκλητική η πρόταση νόμου από τη Χρυσή Αυγή

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 18:58
UPD:19:22
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS
A- A A+

 Θρασεία και προκλητική χαρακτηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ την πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής να καταθέσει πρόταση νόμου  για την «αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας λόγω λαθρομετανάστευσης και τη διαφύλαξη της εθνικής μνήμης».

«Η θρασεία κίνηση της Χρυσής Αυγής να καταθέσει πρόταση "αντιρατσιστικού" νόμου, αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, και πρωτίστως της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Είναι προφανές», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «ότι δεν αρκεί η ομόθυμη απόκρουση των κινήσεων του ναζιστικού μορφώματος. Πρέπει να ψηφισθεί επειγόντως ένας νέος νόμος ευρύτατης αποδοχής με βάση την κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που προτάσσεται χρονικά στην κοινοβουλευτική διαδικασία» και παράλληλα  να εφαρμοστεί το εθνικό σχέδιο διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, «ώστε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών να ενισχυθεί με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή έννομη τάξη».

«Η  νέα προκλητική πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα των ελλήνων πολιτών και ταυτόχρονα αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την αδήριτη ανάγκη το σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων της χώρας και των προοδευτικών πολιτών να ορθώσουν αρραγές μέτωπο απέναντι στο νεοναζισμό και το ρατσισμό», υπογραμμίζει με τη σειρά της η Δημοκρατική Αριστερά, επισημαίνοντας πως αυτό τον τον στόχο υπηρετεί η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει με το ΠΑΣΟΚ.

Στη ανακοίνωσή της για την κατάθεση της πρότασης νόμου, η Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά πως ο μοναδικός ρατσισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων.

Όπως επισημαίνει, στην πρόταση νόμου αναφέρονται λεπτομερώς οι νομικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν, «ώστε να περιοριστεί άμεσα η εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών», ενώ περιλαμβάνονται και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν «για να παταχθούν οι υβριστές της Ελληνικής Ιστορίας».

Διευκρινίζεται τέλος, ότι με τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου θεσπίζεται στην ουσία «ιδιώνυμο αδίκημα για τα εγκλήματα των λαθρομεταναστών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή