Ενιαία μεταρρυθμιστική παράταξη από ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ προτείνει ο Ν. Μπίστης

«Τα δύο κόμματα συρρικνώνονται»
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 10:37
UPD:10:50
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο Νίκος Μπίστης εκτιμά ότι η προωθητική δύναμη από την απόφαση συμμετοχής των δύο κομμάτων, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ, στην κυβέρνηση εξαντλήθηκε καθώς τα όποια κέρδη από την τρικομματική συνεργασία τα εισπράττει ο Σαμαράς.

A- A A+

Την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας και ενιαίας μεταρρυθμιστικής παράταξης, ενός «μετώπου - λογικής» με τη συμμετοχή τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ, τονίζει σε άρθρο του ο Νίκος Μπίστης.

Η παράταξη αυτή, σύμφωνα με το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, θα αποτελείται από τους σοσιαλδημοκράτες και τους λογικούς αριστερούς, μέχρι τους λογικούς φιλελεύθερους και τους λογικούς οικολόγους.

Για τη μεν ΔΗΜΑΡ, υποστηρίζει πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να συμβάλλει στη συσπείρωση του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου, αντί «να τσιμπολογάει απελεύθερους Πασόκους, που είναι ζήτημα αν φέρνουν τις ψήφους της οικογένειάς τους».

Για το δε ΠΑΣΟΚ παρατηρεί πως έχει περάσει το σημείο μηδέν, πέρα από το οποίο ό,τι και να λέει η ηγεσία του, δεν ακούγεται.

Είναι προφανές, συνεχίζει, από όλες τις αξιόπιστες μετρήσεις του τελευταίου εξαμήνου ότι και τα δύο κόμματα συρρικνώνονται, το ΠΑΣΟΚ με ταχύτερους ρυθμούς, η ΔΗΜΑΡ με πιο αργούς ενώ το αποτέλεσμα είναι ο μεταρρυθμιστικός χώρος να κατακερματίζεται και να αποδιαρθρώνεται.

Επιπλέον ο κ. Μπίστης εκτιμά ότι η προωθητική δύναμη από την απόφαση συμμετοχής των δύο κομμάτων στην κυβέρνηση εξαντλήθηκε καθώς τα όποια κέρδη από την τρικομματική συνεργασία τα εισπράττει ο Σαμαράς.

Με την απουσία εναλλακτικής σοβαρής πρότασης από τον κεντροαριστερό μεταρρυθμιστικό χώρο, όσοι βλέπουν μόνο την ανάγκη άμεσης αποφυγής της χρεοκοπίας και την αποφυγή περιπετειών με τον στρατηγικά διχασμένο ΣΥΡΙΖΑ, στρέφονται προς τον Σαμαρά, προσθέτει και τονίζει πως αν και οι πενήντα και η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ αποδειχθούν κατώτεροι των περιστάσεων, οι ευρωεκλογές θα σημάνουν τον απόλυτο κατακερματισμό και την απαξίωση του ενδιάμεσου μεταρρυθμιστικού χώρου.

«Θα ενισχυθούν ακραίες και “παλαβές” πολιτικές δυνάμεις και συμπεριφορές. Η καρικατούρα δικομματισμού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα εδραιωθεί και η Χρυσή Αυγή, ισχυροποιημένη, θα ελλοχεύει», καταλήγει.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή