ΚΕΑ: Καταδίκη της καταστολής των διαδηλώσεων στην Τουρκία

Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 14:21
UPD:14:26
REUTERS/UMIT BEKTAS

Διαδηλωτές απομακρύνονται καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ρίχνουν εναντίον τους δακρυγόνα, στο κέντρο της Αγκυρας.

A- A A+

Την άσκηση πίεσης ώστε «να μπει ένα τέλος στη βίαιη καταστολή» των διαδηλώσεων στην Τουρκία ζητεί από τις αρχές των ευρωπαϊκών κρατών το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Το σχέδιο ανέγερσης ενός εμπορικού κέντρου στο χώρο του πάρκου Γκεζί, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, προκάλεσε μια δίκαιη και μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση. Όλα τα συστατικά στοιχεία του νεοφιλελευθερισμού συμπυκνώθηκαν σε αυτήν την υπόθεση: ένα φαραωνικό σχέδιο δημιουργίας ενός χώρου επιχειρηματικής κερδοφορίας σε μια περιοχή με έντονες ιστορικές κοινωνικές μνήμες, η αδιαφάνεια και η αδιαφορία για τη γνώμη των κατοίκων», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΕΑ.

«Σε όλη την Τουρκία, γίνονται διαδηλώσεις με αιτήματα για την ελευθερία του τύπου, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τα δικαιώματα των Κούρδων, των γυναικών, το δικαίωμα στη διαδήλωση. Ο Ερντογάν επιβάλλεται να τους ακούσει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή