MotoGP: «Ανεμος» στο Μουτζέλο ο Λορένθο

Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 18:06
UPD:18:19
REUTERS/MAX ROSSI

Δεύτερη φετινή νίκη μετά το Κατάρ για τον ισπανό αναβάτη.

A- A A+

Εναν από τους καλύτερους αγώνες του φέτος έκανε ο Χόρχε Λορένθο στην πίστα του Μουτζέλο. Ο Ισπανός επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τέσσερις αγώνες και πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη επιτυχία του στην ιταλική πίστα. Από την αρχή του αγωνιστικού τριημέρου ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha είχε δείξει τις προθέσεις  του καθώς είχε υπερισχύσει σε όλες τις ελεύθερες δοκιμές. Μοναδική ίσως εξαίρεση ήταν οι κατατακτήριες όπου ο Πεντρόζα του έκλεψε την πρωτιά στο τέλος.

Στον αγώνα όμως ο Λορένθο που βρέθηκε πίσω από τον συμπατριώτη του μετά την εκκίνηση, δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Αν και Πεντρόζα ξεχύθηκε μπροστά στην αρχή, φρόντισε να βρεθεί πίσω του και να αρχίσει να τον πιέζει. Οταν ο αναβάτης της Repsol Honda υπέπεσε σε λάθος, ο Λορένθο ήταν εκεί και φρόντισε να τον περάσει στην έξοδο της στροφής 1 της πίστας, παίρνοντας την πρωτοπορία στον αγώνα. Ο ρυθμός του ήταν καταιγιστικός, αλλά στην αρχή οι δύο αναβάτες της Repsol Honda, Ντάνι Πεντρόζα και Μαρκ Μαρκέζ κατάφεραν να τον ακολουθήσουν.

Οταν ο Πεντρόζα άρχισε να χάνει το ρυθμό του, ο Μαρκέζ έγινε ανυπόμονος και θέλησε να περάσει τον teammate του. Η εσωτερική διαμάχη έληξε τρεις γύρους πριν το τέλος με τον «ρούκι» να αφήνει πίσω του τον συμπατριώτη του και να ξεχύνεται μπροστά. Στο μεταξύ ο Λορένθο είχε φροντίσει να χτίσει μία διαφορά ασφαλείας, αδιαφορώντας για το τί γίνεται πίσω του.

Η χαρά όμως, του Μαρκέζ δεν κράτησε πολύ καθώς δύο γύρους μετά την προσπέρασή του στον Πεντρόζα, υπέπεσε σε λάθος και είχε μία πτώση, εγκαταλείποντας τον αγώνα. Ηταν η τέταρτη πτώση σε τρεις ημέρες για τον 20χρονο αναβάτη, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος πρωτοεμφανιζόμενος στη «μεγάλη κατηγορία» που θα είχε πέντε τερματισμούς στο βάθρο στους ισάριθμους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Μετά από αυτή την άσχημη εξέλιξη για τον Μαρκέζ, ο Πεντρόζα τερμάτισε δεύτερος ενώ στην τρίτη θέση στο πόντιουμ ανέβηκε αναπάντεχα ο Καλ Κρούτσλοου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες που ο Βρετανός ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών.

Ο Στέφαν Μπραντλ με την τέταρτη θέση που κατέλαβε, ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή του στη «μεγάλη κατηγορία». Η τελευταία φορά που είχε τερματίσει τέταρτος ήταν πέρυσι στον ίδιο αγώνα.

Μετά από μάχη με τον teammate του Νίκι Χέιντεν, ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο κατέλαβε την πέμπτη θέση, αφήνοντας τον αμερικανό πίσω του. Ακολούθησαν οιι Μισέλ Πίρο και Αλεϊξ Εσπάργκαρο με τον τελευταίο να κυριαρχεί στην κατηγορία CRT.

Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Μπράντλεϊ Σμιθ με τη δεύτερη «δορυφορική» Yamaha της Monster Tech 3 και ο Χέκτορ Μπαρμπερά. Μεγάλος άτυχος ο Βαλεντίνο Ρόσι που έτρεχε εντός έδρας καθώς εγκατέλειψε πολύ νωρίς όταν ο Αλβάρο Μπαουτίστα έπεσε πάνω του στην έξοδο της δεύτερης στροφής, λίγο μετά την εκκίνηση, με αποτέλεσμα και οι δύο να εγκαταλείψουν.

Μετά τη σημερινή του νίκη ο Χόρχε Λορένθο πέρασε στη δεύτερη θέση της κατάταξης των αναβατών με δώδεκα βαθμούς λιγότερους (91 βαθμοί) πίσω από τον πρωτοπόρο Πεντρόζα (103 βαθμοί). Ακολουθεί στην τρίτη θέση ο Μαρκ Μαρκέζ που έφυγε άποντος από την Ιταλία (77 βαθμοί).

Επόμενο ραντεβού σε δύο εβδομάδες στη Βαρκελώνη και την πίστα του Μοντμελό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις