Απονομή και συγκίνηση στο «Καμπ Νου»

Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 21:59
UPD:22:25
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Με το επιβλητικό 4-1 επί της Μάλαγα πανηγύρισε μπροστά στο κοινό της τον τίτλο της πριμέρα ντιβιζιόν η Μπαρτσελόνα. Συγκινητικές στιγμές στο «Καμπ Νου» στο «αντίο» του Ερίκ Αμπιντάλ.

Στα πρώτα 16 λεπτά η «Μπάρτσα» προηγήθηκε με 3-0, χάρη στα τέρματα των Βίγια, Φάμπρεγας και Μοντόγια, ενώ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ινιέστα ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ. Οι Ανδαλουσιάνοι μείωσαν με τον Μοράλες, στο 54΄. Στον πάγκο των φιλοξενούμενων κάθισε για τελευταία φορά ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από τη Μάντσεστερ Σίτι.

REUTERS/ALBERT GEA

Όρθιοι οι φίλοι των «μπλαουγκράνα» αποθέωσαν με το σφύριγμα της λήξης τον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη «Μπάρτσα» μετά από έξι χρόνια. Οι συμπαίκτες του τον αγκάλιασαν, ενώ όλοι φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν στο κέντρο «Ερίκ, σε ευχαριστούμε». Ακολούθησε η απονομή του τίτλου του πρωταθλητή στους Καταλανούς.

Με τη νίκη της η Μπαρτσελόνα έφτασε τους 100 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ «έσπασε» και το δικό της με τα 115 που πέτυχε στη σεζόν (η καλύτερη επίδοση ήταν τα 114). Παράλληλα οι Καταλανοί έγιναν η πρώτη ομάδα που πέτυχε γκολ σε όλα παιχνίδια που έδωσαν στο πρωτάθλημα.

Αποδοκιμασίες και χειροκροτήματα

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε 4-2 της Οσασούνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπου πολλοί φίλαθλοι αποδοκίμασαν έντονα το Ζοζέ Μουρίνιο, ενώ υπήρχαν και πολλοί που τον χειροκρότησαν. Ο «εκλεκτός» κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο των «μερένγκες», καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στο Λονδίνο όπου θα παρουσιαστεί επίσημα από την Τσέλσι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις