Εκτός Εθνικής οι Παπαδόπουλος, Μαλεζάς

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 12:06
UPD:16:32
ICON PRESS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού κρίθηκε ανέτοιμος από τον Φερνάντο Σάντος.

A- A A+

Εκτός αποστολής από την επικείμενη αναμέτρηση με τη Λιθουανία (7/06) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 άφησε ο Φερνάντο Σάντος τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Στέλιο Μαλεζά.

Με απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού στο Βίλνιους θα ταξιδέψουν 21 παίκτες και όχι 23, για το ματς της προσεχούς Παρασκευής που θεωρείται «κλειδί» για την  πορεία της εθνικής ομάδας προς τα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Οι αμυντικοί του Ολυμπιακού και της Φορτούνα Ντίσελντορφ έμειναν εκτός καθώς κρίθηκαν ανέτοιμοι από τον Πορτογάλο προπονητή. Επίσης, δεν υπολογίζεται ο Νίκος Σπυρόπουλος που δεν είχε συμμετοχή στο καμπιονάτο με την Κιέβο, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί.

Την αποστολή της «γαλανόλευκης» απαρτίζουν οι: 

Τερματοφύλακες: Καρνέζης, Σηφάκης

Αμυντικοί: Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Χολέμπας

Μέσοι: Ταχτσίδης, Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης, Κονέ, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος

Επιθετικοί: Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου, Σαμαράς και Γκέκας. 

ΕΠΟ
Εθνική Ελλάδος: Συνέντευξη Τύπου Φ. Σάντος

H συνέντευξη Τύπου του ομοσπονδιακού προπονητή Φερνάντο Σάντος, εν όψει της αναμέτρησης με τη Λιθουανία (07/06) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη γνωστοποίηση της αποστολής, ο Φερνάντο Σάντος τόνισε ότι η εθνική ομάδα πρέπει να αποδείξει μέσα στο γήπεδο ότι είναι καλύτερη ομάδα από τη Λιθουανία: «Εμείς είμαστε αυτοί που θα κυνηγήσουν περισσότερο τη νίκη,άρα πρέπει να παίξουμε καλύτερα από τον αντίπαλό μας. Να είμαστε πιο δυνατοί και πιο οργανωμένοι. Αν δείξουμε αυτά στο γήπεδο τότε θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, εύκολα ή δύσκολα».

Το ματς θα διεξαχθεί σε πλαστικό χλοοτάπητα, ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τον ομοσπονδιακό τεχνικό: «Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, διότι είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το μοναδικό που θα πρέπει να σκεφτούμε είναι πως θα πάμε εκεί θα κάνουμε μια προπόνηση και θα μπούμε να παίξουμε. Δεν πρέπει να αρχίσουμε να λέμε πως η Λιθουανία είναι μια μικρή ομάδα, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ούτε να μιλάμε για τα προβλήματα του γηπέδου με τον χλοοτάπητα. Όλα αυτά είναι δικαιολογίες κι εμείς δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε έτσι, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά».

Ο Σάντος ξεκαθάρισε πως «περιμένω μια αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές μου για το κακό αποτέλεσμα που είχαμε (σ.σ.Βοσνία)», ενώ πρόσθεσε πως «είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη. Θα πρέπει να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο πως είμαστε καλύτεροι, ανεξάρτητα από τη βαθμολογία  ή το τι πιστεύουμε εμείς για την αξία της Λιθουανίας».

ΕΠΟ
Εθνική Νέων: Συνέντευξη Τύπου Κ. Τσάνα

Η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Εθνικής Νέων Κώστα Τσάνα.

Φιλική  νίκη επί της εθνικής U-20

Φιλική νίκη με 2-0 επί της εθνικής κάτω των 20 ετών πέτυχε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας που πραγματοποιεί ενόψει του αγώνα με τη Λιθουανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 (7/06).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος είχε την ευκαιρία να κάνει αρκετές δοκιμές σε σχήματα και πρόσωπα, με πιο ενδιαφέρουσα την τοποθέτηση του Παναγιώτη Κονέ στο δεξί άκρο της άμυνας.

Τα τέρματα της «γαλανόλευκης» πέτυχαν οι οι Σαμαράς (17`) και Μήτρογλου (68`). Ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποίησε τους: Καρνέζη (36' Σηφάκη), Κονέ (63' Παναγιωτούδη), Χολέμπας (36' Τζαβέλλα), Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Καραγκούνη (36' Τζιόλη), Μανιάτη (58' Βοσνακίδη), Χριστοδουλόπουλο, Νίνη (58' Ανδρεόπουλο), Σαμαρά (36' Ταχτσίδη), Γκέκα (36' Μήτρογλου).

Οσον αφορά στην εθνική με παίκτες κάτω των 20 ετών, που προετοιμάζεται ενόψει του Μουντιάλ της Τουρκίας, έπαιξαν οι Καπίνο, Μαρινάκης, Κούρος, Μπουγαϊδης, Τριανταφυλλόπουλος, Φουρλάνος, Φούντας, Γιαννιώτας, Ράνος, Κολοβός και Διαμαντάκος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις