Άνοιξε για το κοινό ο κήπος του Τζορτζ Χάρισον

12 χρόνια μετά τον θάνατο του θρυλικού "σκαθαριού"
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 11:15

Ο Χάρισον δεν πίστεψε ποτέ ότι μόνο η μουσική θα τον ολοκλήρωνε ως προσωπικότητα, έτσι αναζήτησε την ολοκλήρωση με το κίνημα Κρίσνα ενώ υπήρξε θαυμαστής του ινδικού πολιτισμού και μυστικισμού.

A- A A+

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Μπιτλς, Τζορτζ Χάρισον, γνωστός και με το παρατσούκλι «Darkhorse», έπειτα από τη διάλυση του θρυλικού συγκροτήματος έχτισε µια ζηλευτή σόλο καριέρα, κατά την οποία εξελίχθηκε ως δημιουργός.

Ο Χάρισον δεν πίστεψε ποτέ ότι μόνο η μουσική θα τον ολοκλήρωνε ως προσωπικότητα, έτσι αναζήτησε την ολοκλήρωση με το κίνημα Κρίσνα ενώ υπήρξε θαυμαστής του ινδικού πολιτισμού και μυστικισμού.

Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα που είχε το πρώην σκαθάρι ήταν και η ενασχόληση με την κηπουρική. Σε ένα ντοκιμαντέρ του ιταλοαμερικανού, βραβευμένου με Όσκαρ, Μάρτιν Σκορσέζε, με τίτλο «George Harrison: Living In A Material World», ο Χάρισον εμφανίζεται σε πολλά πλάνα στον επιβλητικό κήπο του σπιτιού του, το οποίο βρισκόταν στο Friar Farm, 40 χιλιόμετρα  έξω από το Λονδίνο. Όπως ο ίδιος ανέφερε, η κηπουρική ήταν πάντα η ενασχόληση που τον έβαζε στην πραγματική ζωή και κυρίως έθετε σε ενέργεια τον ψυχικό κόσμο του.

Με αφορμή την συμπλήρωση δώδεκα χρόνων από τον θάνατό του, η γυναίκα του, Ολίβια Χάρισον, για να τιμήσει τη μνήμη του αλλά και την αγάπη του για την φύση και την κηπουρική ολοκλήρωσε τον κήπο στο Friar Farm, και τον άνοιξε για το κοινό.

Ο νεότερος των Μπιτλς

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Μπιτλς, Τζορτζ Χάρισον.
 

Ο Τζορτζ Χάρολντ Χάρισον, ο νεότερος από τους τέσσερις Μπιτλς, γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1943. Όταν ο Τζον Λένον και ο  Πολ Μακ Κάρτνεϊ του ζήτησαν να συμμετέχει στο πρώτο τους γκρουπ, τους «Quarrymen, ο Τζορτζ ήταν μόλις 14 χρόνων. H συνέχεια είναι γνωστή, όπως άλλωστε και η μετέπειτα σόλο καριέρα του. Επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε και η δημιουργία του γκρουπ των «Traveling Wilburys», με τη συνεργασία των Μπομπ Ντίλαν, Τομ Πέτι, Ρόι Ορμπισον και Τζεφ Λιν. Αφορμή για να αλλάξει η γενικότερη φιλοσοφία του υπήρξε η δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το 1999, σχεδόν 20 χρόνια μετά τη δολοφονία του Τζον Λένον.

Προτεινόμενα για εσάς