Ο ΜακΚέιν σε φωτογραφία με «σύρο απαγωγέα»;

Τον αναγνώρισαν λιβανέζοι σιίτες οι οποίοι είχαν απαχθεί από την ταξιαρχία του
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 21:13
UPD:23:24
REUTER/HANDOUT

Στη φωτογραφία ο αμερικανός γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν  συνοδευόμενος από τον Μουάζ Μουσταφά (δεξιά) κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Συρία. Κάποιος από τους άλλους άνδρες που απεικονίζονται στη φωτογραφία φέρεται να είναι ο Μοχάμαντ Νουρ, σύμφωνα με τη λιβανική εφημερίδα Daily Star.

A- A A+

Σε φωτογραφία με σύρο αντάρτη ο οποίος φέρεται να είχε εμπλακεί στην απαγωγή 11 λιβανέζων σιιτών προσκυνητών το 2012 απαθανατίστηκε ο αμερικανός ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν, στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Συρία την Δευτέρα, σύμφωνα με τη λιβανική εφημερίδα Daily Star.

Ο κ. ΜακΚέιν έχει υποστηρίξει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να εντοπίσουν τους «κατάλληλους ανθρώπους» εντός της συριακής αντιπολίτευσης, για να συνεργαστούν μαζί τους στην απομόνωση των ριζοσπαστών ισλαμιστών.

Ο άνδρας ονομάζεται Μοχάμαντ Νουρ και, σύμφωνα με την εφημερίδα, αναγνωρίστηκε από δύο εκ των ομήρων σαν εκπρόσωπος και φωτογράφος της Ταξιαρχίας «Βόρεια Καταιγίδα», η οποία τους είχε απαγάγει.

Εκπρόσωπος του ρεπουμπλικανού γερουσιαστή σημείωσε ότι ουδείς εκ των ανδρών της φωτογραφίας συστήθηκε στον κ. ΜακΚέιν ως «Νουρ» και ότι ο αμερικανός αξιωματούχος δεν είχε καμία πρόθεση να συναντήσει κάποιον υπ’ αυτό το όνομα.

«Ένας αριθμός Σύρων οι οποίοι υποδέχθηκαν το γερουσιαστή ΜακΚέιν επί τη ελεύσει του στη Συρία ζήτησε να φωτογραφηθεί μαζί του και εκείνος, ως συνήθως, το αποδέχθηκε. Εάν κάποιος εξ όσων φωτογραφήθηκαν με τον γερουσιαστή είναι πράγματι ο Μοχάμαντ Νουρ, λυπούμαστε βαθιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. ΜακΚέιν, Μπράιαν Ρότζερς.

Ο κ. Ρότζερς σημείωσε επίσης ότι η απερίφραστη καταδίκη από πλευράς του ρεπουμπλικανού γερουσιαστή πράξεων όπως η απαγωγή των προσκυνητών είναι αυτονόητη.

Οι όμηροι είχαν απαχθεί στην βόρεια Συρία, επιστρέφοντας από προσκύνημα στο Ιράν.

Εννέα εξ αυτών κρατούνται ακόμη και την Πέμπτη, αξιωματούχοι από το Λίβανο ταξίδεψαν στην Τουρκία σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή