Την άλλη Πέμπτη η συζήτηση για επέκταση κατηγορητηρίου κατά Γ. Παπακωνσταντίνου

Λίστα Λαγκάρντ
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 16:21
UPD:16:36
ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Την άλλη Πέμπτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση των 54 βουλευτών για επέκταση της διεξαγόμενης ήδη προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και για το αδίκημα της απιστίας στην Υπηρεσία.

Ειδικότερα, η πρόταση για επέκταση του κατηγορητηρίου συντάχθηκε από τον πρόεδρο της Προκαταρκτικής Επιτροπής που διευρευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ Χρήστο Μαρκογιαννάκη και υπογράφεται από 52 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τους Π. Ρήγα (ΠΑΣΟΚ) και Β. Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ), οι οποίοι είναι μέλη της Επιτροπής.

Σύμφωνα με τους 54 βουλευτές, τίθεται το ζήτημα αν θα απαιτηθεί η διαδικασία συγκρότησης νέας επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ή εάν υπάρχει δυνατότητα την προκαταρκτική εξέταση να διενεργήσει η ήδη λειτουργούσα Επιτροπή, η οποία διεξάγει προκαταρκτική εξέταση για τα αξιόποινα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και παράβασης καθήκοντος.

Η κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος προέκυψε από το περιεχόμενο των εγγράφων που έστειλαν πρόσφατα οι γαλλικές αρχές σύμφωνα με τα οποία η λίστα Λαγκάρντ εστάλη επίσημα, βάση διμερούς διακρατικής συμφωνίας, και για φορολογική αξιοποίηση από τις ελληνικές αρχές ενώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου ισχυριζόταν ότι είχε παραδοθεί άτυπα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή