Έτοιμη η πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Παπακωνσταντίνου

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 15:37
UPD:15:47
ICON PRESS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

A- A A+

Περισσότεροι από 60 βουλευτές από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ έχουν υπογράψει, σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. 

Η πρόταση, που αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, εισηγείται την προσθήκη στο κατηγορητήριο του αδικήματος της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος. Είναι πολυσέλιδη και εξηγεί με νομικά επιχειρήματα τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την μέχρι τώρα έρευνα της Προανακριτικής.

Η υπόθεση πήρε νέα τροπή μετά τα έγγραφα του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκαν στην Επιτροπή, από τα οποία διαπιστώθηκε ότι η λίστα Λαγκάρντ έφθασε επίσημα στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και για αξιοποίηση μόνο για φορολογικούς σκοπούς.

Ένταση κατά την κατάθεση Σαχινίδη

Στο μεταξύ, συνεχίζεται από το πρωί η κατάθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Φίλιππου Σαχινίδη στην Προανακριτική.

Νωρίτερα υπήρξε ένταση λόγω της επιμονής της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου να εστιάζει τις ερωτήσεις της στις ευθύνες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο του κ. Σαχινίδη όσο και του βουλευτή του Κινήματος Παναγιώτη Ρήγα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή