Στις εγκαταστάσεις της Cosco ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 12:09
UPD:19:34
FOSPHOTOS/ALKIS KONSTANTINIDIS/POOL

Κατά την επίσκεψή του στον σταθμό εμπορευματικιβωτίων ο κ. Παπούλιας θα ενημερωθεί για την πορεία της επένδυσης της κινεζικής εταιρείας και τα σχέδιά της για το μέλλον.

A- A A+

Στις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά (στη ΣΕΠ Α.Ε.) έφθασε λίγο πριν 12.00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Κατά την επίσκεψή του στον σταθμό εμπορευματικιβωτίων ο κ. Παπούλιας θα ενημερωθεί για την πορεία της επένδυσης της κινεζικής εταιρείας και τα σχέδιά της για το μέλλον.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει προτροπή για επέκταση των κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας.

Κ. Παπούλιας: Περιμένουμε και άλλους επενδυτές από την Κίνα

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, μετά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά

Όπως έχει γράψει και η Ναυτεμπορική, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση της Cosco για νέα επένδυση, ύψους 220 εκατ. ευρώ, που αφορά στην επέκταση του προβλήτα ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στην ανατολική πλευρά του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ν», δεν αποδέχεται το ζήτημα που έχει θέσει η Cosco για κατάργηση που εγγυημένου ανταλλάγματος, που είναι 3,4 δισ. ευρώ σε βάθος 35 ετών, και το οποίο καταβάλλεται κατ’ έτος. Αντίθετα, υπό εξέταση βρίσκεται πλέον η εναλλακτική λύση της αναστολής του ελάχιστου εγγυημένου ανταλλάγματος.

Η Cosco, μέσω της θυγατρικής της, Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) Α.Ε., πραγματοποιεί επενδύσεις ύψους περίπου 350 εκατ. ευρώ, για να αναπτύξει τον προβλήτα ΙΙ και ΙΙΙ (δυτική πλευρά) και να διακινεί ετησίως περίπου 4,5 εκατ. teu.

Εφόσον πραγματοποιήσει και τη νέα επένδυση (την ανάπτυξη της ανατολικής πλευράς του ΙΙΙ), θα ξεπεράσει τα 6 εκατ. teu σε ετήσια δυναμική. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή