ΗΠΑ: Επιστολή με δηλητήριο στον δήμαρχο της Ν. Υόρκης

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 11:35
UPD:12:14
Youtube/euronewsGreek

Την θανατηφόρο ουσία ρισίν, είχαν δύο ανώνυμα γράμματα που εστάλησαν στον Δήμαρχο Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ. Οι αρχές της πόλης επιβεβαίωσαν μετά από έρευνα που έκαναν την ύπαρξη της ουσίας και σχετίζουν το γεγονός με την στάση που κράτησε ο Δήμαρχος στο θέμα της οπλοκατοχής.

A- A A+

Δύο ανώνυμες επιστολές που απευθύνονταν η πρώτη στο δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και η δεύτερη στην ομάδα της οποίας ηγείται για τον έλεγχο των όπλων περιείχαν ουσία που πιστεύεται ότι είναι το θανατηφόρο δηλητήριο ρικίνη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης. 

Και οι δύο επιστολές είχαν περιεχόμενο που αφορά τη συζήτηση σχετικά με τη νομοθεσία περί όπλων. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι μετά τις αρχικές δοκιμές στα δύο γράμματα, που άνοιξαν το ένα στη Νέα Υόρκη και το άλλο στην Ουάσιγκτον, διαπιστώθηκε η παρουσία ρικίνης.

REUTERS

Οι εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με τα γράμματα αντιμετώπισαν ελαφριά συμπτώματα, τα οποία υποχώρησαν, είπε επίσης η αστυνομία.

Το ένα από τα γράμματα ανοίχτηκε την Κυριακή στην Ουάσινγκτον από τον Μαρκ Γκλέιζ, διευθυντή της οργάνωσης Δήμαρχοι Εναντίον Παράνομων Όπλων, που έχει ιδρύσει ο κ. Μπλούμπεργκ και ασκεί πιέσεις για αυστηρότερους νόμους στην οπλοκατοχή.Και οι δύο επιστολές περιείχαν απειλές κατά του δημάρχου της Νέας Υόρκης και αναφέρονταν στη συζήτηση για την οπλοκατοχή, σημείωσε η αστυνομία.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή