Κόσμος
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 11:35

ΗΠΑ: Επιστολή με δηλητήριο στον δήμαρχο της Ν. Υόρκης

Δύο ανώνυμες επιστολές που απευθύνονταν η πρώτη στο δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και η δεύτερη στην ομάδα της οποίας ηγείται για τον έλεγχο των όπλων περιείχαν ουσία που πιστεύεται ότι είναι το θανατηφόρο δηλητήριο ρικίνη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Δύο ανώνυμες επιστολές που απευθύνονταν η πρώτη στο δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και η δεύτερη στην ομάδα της οποίας ηγείται για τον έλεγχο των όπλων περιείχαν ουσία που πιστεύεται ότι είναι το θανατηφόρο δηλητήριο ρικίνη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης. 

Και οι δύο επιστολές είχαν περιεχόμενο που αφορά τη συζήτηση σχετικά με τη νομοθεσία περί όπλων. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι μετά τις αρχικές δοκιμές στα δύο γράμματα, που άνοιξαν το ένα στη Νέα Υόρκη και το άλλο στην Ουάσιγκτον, διαπιστώθηκε η παρουσία ρικίνης.

Οι εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με τα γράμματα αντιμετώπισαν ελαφριά συμπτώματα, τα οποία υποχώρησαν, είπε επίσης η αστυνομία.

Το ένα από τα γράμματα ανοίχτηκε την Κυριακή στην Ουάσινγκτον από τον Μαρκ Γκλέιζ, διευθυντή της οργάνωσης Δήμαρχοι Εναντίον Παράνομων Όπλων, που έχει ιδρύσει ο κ. Μπλούμπεργκ και ασκεί πιέσεις για αυστηρότερους νόμους στην οπλοκατοχή.Και οι δύο επιστολές περιείχαν απειλές κατά του δημάρχου της Νέας Υόρκης και αναφέρονταν στη συζήτηση για την οπλοκατοχή, σημείωσε η αστυνομία.