Αλέξης Τσίπρας: Πόσους διασυρμούς αντέχουν ακόμα ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ;

«Ο αντιρατσιστικός νόμος θα γίνει πραγματικότητα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ»
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 13:14
UPD:16:56
Youtube/ertsocialnetworks
A- A A+

Σκληρή κριτική στους δύο ελάσσονες κυβερνητικούς εταίρους εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας μεταξύ άλλων για το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ότι ο αντιρατσιστικός νόμος μπορεί να γίνει πραγματικότητα  μόνο από μία αντιμνομονιακή αριστερή προοδευτική κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας την απόφαση των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νομου το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβλεψε ότι δεν πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία, καθώς όπως είπε, αυτή είναι η τύχη των προτάσεων νόμων που έρχονται χωρίς τη στήριξη της κυβέρνησης.

Παράλληλα, σημείωσε πως εκτίθεται ο ίδιος ο κ. Ρουπακιώτης όταν παραμένει υπουργός,  χωρίς όμως να έχει δικαίωμα να φέρει στη Βουλή το νόμο που συνέταξε, ως κυβερνητικό νομοσχέδιο, και να τον φέρνουν μετά ως πρόταση νόμου το τρίτο και το έκτο κόμμα. 

«Πόσο ακόμα θα παριστάνουν τα δεκανίκια του κ. Σαμαρά;»

«Ξεθώριασαν οι κόκκινες γραμμές» τους, αλλά και οι «γραμμές της ευθιξίας», με τον κ. Σαμαρά ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει, παρατήρησε χαρατηριστικά και διερωτήθηκε ποιό είναι το όριο των δυο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων: «Πόσους άλλους διασυρμούς αντέχουν ώστε να μένουν γαντζωμένοι στον τελευταίο τροχό του άρματος της εξουσίας. Πόσο ακόμα θα παριστάνουν τα δεκανίκα του κ. Σαμαρά;»

Σχέδιο αντιρατσιστικού νόμου καταθέτει τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι ο αντιρατσιστικός νόμος θα γίνει πραγματικότητα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακύβερνηση του τόπου, ενώ όπως ανακοίνωσε, τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει το σχέδιο του αντιρατσιστικού νόμου, το οποίο, όπως υπογράμμισε, «θα γίνει νόμος όχι σε αυτή τη Βουλή για τι δεν έχουμε αυταπάτες, αλλά με τη στήριξη που θα μας δώσει λαός για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με προοδευτικό προσανατολισμό».

«Στη Ν.Δ. εξισώνουν τους αγώνες της Αριστεράς με πρακτικές Χρυσής Αυγής»

Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στη Βουλή.

Με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο στην Ολομέλεια της Βουλής,  με πρωταγωνιστές του βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τραμπούκικη συμπεριφορά που προσβάλλει το κοινοβούλιο, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα τη στάση που τήρησαν οι υπόλοιποι βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Νέας Δημοκρατίας.

Εξέφρασε όμως την απογοήτευσή του για την ανακοίνωση που εξέδωσε «με τρίωρη καθυστέρηση» -όπως επεσήμανε-  για το επεισόδιο η Ν.Δ., στην οποία «κρατούσε ίσες αποστάσεις», εξισώνοντας όπως είπε,  τη Χρυσή Αυγή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πρόκειται για τυχαία αλλά για συνειδητή επιλογή, για αθλιότητα», σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε ότι στο επιτελείο της Λ. Συγγρού «επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν την παραβατικότητα και τον τσαμπουκά της Χρυσής Αυγής»: «Όταν εξισώνουν τη δράση των νεοναζί με την ιστορία και τους αγώνες για τη δημοκρατία μιας παράταξης που έχει δώσει το αίμα της για τη δημοκρατία, δεν κάνουν κακό στον ΣΥΡΙΖΑ και την παράταξη της αριστεράς, αβαντάρουν και εξισώνουν, βγάζουν λάδι τους φασίστες και τους νεοναζί».

Τι είδους συνειρμούς ξυπνάτε στον ελληνικό λαό κ. Πρωθυπουργέ όταν διαρκώς αναφέρεστε στην περίφημη κατάπτυστη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων και όταν βάζετε στο ΤΑΙΠΕΔ το σκοπευτήριο της Καισαριανής, διερωτήθηκε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τέλος τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι ενώ αρνείται να φέρει στη Βουλή τον αντιρατσιστικό νόμο, ετοιμάζεται να φέρει νόμους για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και την πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Με τις κινήσεις αυτές, υποστήριξε, η κυβέρνηση «θέλει να τελειώσει με την κοινωνική αντίσταση και επιδιώκει να θέσει εκτός νόμου, όχι τους φασίστες που δολοφονούν, αλλά τις απεργίες».

«Η κυβέρνηση Σαμαρά που επιδιώκει να ισοπεδώσει το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα στην απεργία, προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να μας πείσει ότι στην Ελλάδα του μνημονίου δεν υπάρχει ζήτημα έξαρσης της ρατσιστικής βίας», ανέφερε σε αλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ν.Δ.: Απέδειξε ότι ανήκει στο ένα από τα δύο άκρα

Ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει περίτρανα ότι ανήκει στο ένα από τα δύο άκρα, απάντησε η Λ. Συγγρού στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ζητά να υπάρξει “νέα Κερατέα”, “νέα Ιερισσός”, δηλαδή καλεί τους συντρόφους του να κάψουν και πάλι πόλεις, να τρομοκρατήσουν πολίτες, εργαζόμενους, επιχειρηματίες και οικογενειάρχες», η Ελλάδα όμως, «είναι μια ευνομούμενη χώρα και οι Έλληνες δεν θα του επιτρέψουν ποτέ να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του», τονίζεται στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Όσο για την ανακοίνωση της κατάθεσης σχεδίου αντιρατσιστικού νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Λ. Συγγρού υποστηρίζει πως έγινε για να περιορίσει ο κ. Τσίπρας τα εσωκομματικά του μέτωπα και «να “καπελώσει” τις απόψεις του κ. Μουλόπουλου και του κ. Λαφαζάνη».

«Ο κ. Τσίπρας δηλώνει ξεκάθαρα με την κίνησή του αυτή ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους», καταλήγει η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον ενταφιασμό του αντιρατσιστικού ν/σ η Ν.Δ. έχει επιβεβαιώσει την ακροδεξιά μετατόπισή της και το απροκάλυπτο φλερτ της με την Χ.Α, εκθέτοντας και διεθνώς τη χώρα, ανταπάντησε η Κουμουνδούρου, καλώντας τον Πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τις μονταζιέρες του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

ΔΗΜΑΡ: Πράξη δημοκρατικής ευθύνης η ανταπόκριση των βουλευτών 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά υπογραμμίζει ότι η κατάθεση της κοινής πρότασης νόμου με το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί κομματικό πρόταγμα, αλλά πρωτοβουλία που θέτει τα κόμματα και τους βουλευτές μπροστά στις ευθύνες τους και στο πλαίσιο αυτό χαρακτηρίζει πράξη δημοκρατικής ευθύνης την ανταπόκριση -χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες- όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

ΚΚΕ: Στόχος τους ο εγκλωβισμός του λαού σε νέα διλήμματα

Οι αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών δεν αφορούν την αντιμετώπιση του ρατσισμού και του ναζισμού, αλλά έχουν πραγματικό στόχο τον εγκλωβισμό του λαού σε νέα ψεύτικα διλήμματα, επισημαίνει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

«Μέρα με τη μέρα γίνεται πιο φανερό ότι οι αντιπαραθέσεις και ζυμώσεις των άλλων κομμάτων, γύρω από το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, δεν αφορούν την αντιμετώπιση του ρατσισμού και του ναζισμού που γεννά και θρέφει το σύστημα που οι ίδιοι υπερασπίζονται. Έχουν πραγματικό στόχο αφενός την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και τον εγκλωβισμό του λαού σε νέα ψεύτικα διλήμματα, αφετέρου την ενσωμάτωση αντιδραστικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ποινικοποιούν τους λαϊκούς αγώνες και τις ριζοσπαστικές ιδέες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Περισσού.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή