Ο Μπούμπκα έκτος υποψήφιος για την προεδρία

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 16:54
UPD:18:00
EPA/SERGEY DOLZHENKO
Ο 49χρονος Μπούμπκα είναι πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ και αντιπρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού.
A- A A+

Ο Σεργκέι Μπούμπκα είναι από σήμερα ο έκτος υποψήφιος για την προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, εν όψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στη ΔΟΕγια τη διαδοχή του Ζακ Ρογκ τον Σεπτέμβριο, στο Μπουένος Αϊρες.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Σεούλ το 1988 και ακόμη και σήμερα κάτοχος των παγκοσμίων ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο ακολούθησε τους Τόμας Μπαχ (Γερμανία), Ενγκ Σερ Μιάνγκ (Σιγκαπούρη), Ρίτσαρντ Κάριον (Πουέρτο Ρίκο), Τσινγκ Κουό Γου (Κινεζική Ταϊπέι) και Ντένις Όσβαλντ (Ελβετία).

Ο 49χρονος Μπούμπκα είναι πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ και αντιπρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού, ενώ αρκετοί τον θεωρούν διάδοχο του Λαμίν Ντιάκ στην ηγεσία της IAAF, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εκλεγεί πρόεδρος της ΔΟΕ.

Η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων εκπνέει στις 10 Ιουνίου. Έως τότε εικάζεται ότι θα υπάρξει τουλάχιστον ακόμη μία υποψηφιότητα, εκείνη της Μαροκινής Ναουάλ Ελ Μουταουακέλ, η οποία επίσης είναι εκ των αντιπροέδρων της ΔΟΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις