Το ν/σ Ρουπακιώτη καταθέτουν ως κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 15:24
UPD:18:55
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Μετά από επικοινωνία που είχαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου, το νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της Ν.Δ. με τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους για το αντιρατσιστικό, καθώς όπως ανακοινώθηκε, μετά από επικοινωνία που είχαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου, το νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη.

«Μετά από επικοινωνία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, αποφασίστηκε οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου το υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Πρηγήθηκε επιστολή του γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Γ. Μανιάτη προς το πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητούσε όπως προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η πρόταση νόμου «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας» που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ από τις 21 Μαρτίου.

Ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ωστόσο, χαρακτήρισαν βιαστικό το αίτημα του ΠΑΣΟΚ, χωρίς πάντως να αποκλείουν την κατάθεση κοινής πρότασης (όπως και τελικά έγινε).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και της Λ. Συγγρού, έχουν διαμηνύσει ότι το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη δεν πρόκειται να ψηφιστεί από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο καθένας μπορεί να φέρει ό,τι θέλει στη Βουλή, η στάση όμως της Ν.Δ. δεν πρόκειται να αλλάξει, ξεκαθάρισαν οι ίδιες πηγές.

Μιλώντας στον Alpha 9,89 ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Αμοιρίδης άφησε σαφείς αιχμές για μικροκομματικές σκοπιμότητες της Ν.Δ..

«Προσπαθούμε να το υποβαθμίσουμε το θέμα επειδή δεν βολεύει τα προς τα δεξιά της Ν.Δ», σημείωσε και παράλληλα ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του κ. Ρουπακιώτη: «Στηρίζεται από τη ΔΗΜΑΡ. Δεν τον άδειασε η ΔΗΜΑΡ και θα εξακολουθήσει να τον στηρίζει "με ό,τι αυτό σημαίνει"».

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι «ο αντιρατσιστικός νόμος δεν προβλέπει να μπει κάποιος φυλακή όταν εκφράζει διαφορετική άποψη. Θα πρέπει να υπάρξουν νόμοι για να θωρακιστεί το νομικό πλαίσιο. Με την ίδια λογική πολύ καλά ήταν και με τη Χούντα που δεν υπήρχε χρέος και γίνονταν έργα.»

Η έκταση που έχει πάρει ενδοκυβερνητική διαφωνία για το αντιρατσιστικό ν/σ προκάλεσε την αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σκοπιμότητες και τεχνητή ένταση μέσω έντονων διαφωνιών, «βλέπει» πίσω από το θόρυβο που υπάρχει για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο θόρυβος στοχεύει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα προβλήματα της οικονομίας, τη στιγμή που βρίσκεται στην Αθήνα μια μεγάλη ομάδα της Deutsche Bank, η ανακεφαλαιοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και όλα δείχνουν ότι θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νότης Μαριάς αναφέρει: «Οι τρεις κυβερνητικοί συνοδοιπόροι, αντί να βρουν λύσεις για το πώς η χώρα μας θα ξεφύγει από τη μέγγενη του μνημονίου, ασχολούνται δήθεν με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αποδεικνύοντας ότι στόχος τους δεν είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση του ρατσισμού, αλλά η αλλαγή της επικοινωνιακής ατζέντας από τα καυτά προβλήματα της κοινωνίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή