Στις 11/6 η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της EΠΟ

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 12:28
UPD:14:21
ICON
A- A A+

Στις 11 Ιουνίου θα συζητηθούν στο Ειρηνοδικείο τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι Ενώσεις Ηρακλείου και Κιλκίς, αιτούμενες την έκπτωση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και το διορισμό προσωρινής διοίκησης.

ΟΙ προσφεύγουσες Ενώσεις επικαλούνται παραβάσεις στο καταστατικό και στους κανονισμούς της Ομοσπονδίας, όμως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής και έδωσε χρόνο για την εκδίκαση της υπόθεσης μετά την επίκληση της ΕΠΟ προς τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου.

Η Ομοσπονδία υποστήριξε ότι η απόφαση για ορισμό προσωρινής διοίκησης θα σήμαινε οικονομική καταστροφή για τους συλλόγους που πρόκειται να συμμετάσχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της ηπείρου μας την προσεχή αγωνιστική περίοδο, καθώς η FIFA θα επέβαλε αυτομάτως τον αποκλεισμό τους.

Η ΕΠΟ ζήτησε να παρουσιαστούν υποχρεωτικά οι ομάδες που θα έχουν εξασφαλίσει θέση στην Ευρώπη και ορίστηκε συνεκδίκαση, γιατί όπως ανέφεραν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας οι σύλλογοι αυτοί θα καταστραφούν και θα υποστούν μεγάλες οικονομικές ζημίες εφόσον δεν παίξουν στα Κύπελλα Ευρώπης.

Επίσης, η ΕΠΟ δήλωσε ότι διαθέτει πρόσθετη παρέμβαση από 45 Ενώσεις. Από την πλευρά τους, οι προσφεύγουσες Ενώσεις επικαλέστηκαν το κατ΄ αυτές κρίσιμο της κατάστασης, υποστηρίζοντας ότι το νυν σχήμα είναι παράνομο και ως εκ τούτου δεν δύναται να συνεχίσει να διοικεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις