Δείγματα πιθανών χημικών όπλων από τη Συρία θα αναλύσει το Παρίσι

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 07:23
UPD:10:38
EPA/SABRI ELMHEDWI

Το απόγευμα της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, είχε αναφέρει ότι «η χρήση χημικών όπλων υποστηρίζεται όλο και περισσότερο» στη Συρία. «Υπάρχουν τεκμήρια ολοένα και ισχυρότερα, για τοπική χρήση χημικών όπλων», δήλωσε.

A- A A+

Δείγματα πιθανών χημικών όπλων που ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκαν στη Συρία και τα οποία μετέφεραν «λαθραία» δημοσιογράφοι της Le Monde θα αναλύσει η Γαλλία, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη αξιωματούχος, κρατώντας την ανωνυμία του.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

«Τα δείγματα μεταφέρθηκαν σε μας (από τους δημοσιογράφους της Le Monde). Συμφωνήσαμε για την πραγματοποίηση ανάλυσης», δήλωσε ο ανώτερος υπάλληλος. Ο ίδιος ανέφερε ότι η γαλλική κυβέρνηση, όπως οι αντίστοιχες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας, θα αναλύσει τα δείγμα και τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

Οι δηλώσεις του γάλλου υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Το απόγευμα της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, είχε αναφέρει ότι «η χρήση χημικών όπλων υποστηρίζεται όλο και περισσότερο» στη Συρία. «Υπάρχουν τεκμήρια ολοένα και ισχυρότερα, για τοπική χρήση χημικών όπλων», δήλωσε ο κ. Φαμπιούς. Το θέμα των χημικών όπλων συζητήθηκε στο δείπνο μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Γαλλίας, Ρωσίας και ΗΠΑ, Φαμπιούς, Λαβρόφ και Κέρι στο Παρίσι τη Δευτέρα το βράδυ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή