Φαμπιούς: «Όλο και πιο βάσιμες» ενδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία

Δηλώσεις από τις Βρυξέλλες
Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 19:14
UPD:19:41
EPA/OLIVIER HOSLET

Στη φωτογραφία, ο πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών Πάουλο Πόρτας (κέντρο), ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Φρανς Τίμερμανς (αριστερά) και ο γάλλος ΥΠΕΞ Λοράντ Φαμπιούς κατά την έναρξη της συνόδου των υπουργών εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

A- A A+

Για «όλο και πιο βάσιμες» ενδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στο συριακό εμφύλιο έκανε λόγο τη Δευτέρα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Φαμπιούς συμπλήρωσε, ωστόσο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι για το ζήτημα πρέπει να υπάρξει «ιδιαίτερα λεπτομερής τεκμηρίωση». Η χρήση, σύμφωνα με το ίδιο, ήταν «τοπικού χαρακτήρα» και σε αυτή τη βάση, όπως σημείωσε, η Γαλλία εξετάζει, μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους της ποιες θα είναι οι συνέπειες μιας τέτοιας διαπίστωσης.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

Οι δηλώσεις του γάλλου υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας θα κατευθυνόταν στο Παρίσι, για να συναντήσει τον αμερικανό και τον ρώσο ομόλογό του, κ.κ. Κέρι και Λαβρόφ, για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της διεθνούς διάσκεψης για την ειρήνευση στη Συρία, η οποία προγραμματίζεται για τον επόμενο μήνα και με τόπο διεξαγωγής τη Γενεύη.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Η γαλλική εφημερίδα Le Monde έκανε λόγο, τη Δευτέρα, για χρήση χημικών όπλων από πλευράς του στρατού της Συρίας κατά των ανταρτών στα περίχωρα της Δαμασκού.

Μάλιστα, η εφημερίδα δημοσιεύει μαρτυρίες ρεπόρτερ της που βρέθηκαν στη Συρία τόσο τον Απρίλιο όσο και τον Μάιο, και ισχυρίζονται ότι έγιναν μάρτυρες συμπτωμάτων χρήσης χημικών όπλων κατά των ανταρτών, με τους ενόπλους της αντιπολίτευσης να παρουσιάζουν συμπτώματα πνιγμού και τάσεις για εμετό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή