Καταστροφές στην οροφή του σταδίου της Μπαΐα πριν το Συνομοσπονδιών

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 22:45
UPD:22:54
REUTERS/RICARDO MORAES

Στη φωτογραφία το στάδιο  «Ζοάο Χαβελάνζε».

A- A A+

Οι κακοτεχνίες φαίνεται να μην έχουν τελειωμό στα γήπεδα της Βραζιλίας που είτε κατασκευάστηκαν εξαρχής, είτε ανακαινίστηκαν για να φιλοξενήσουν τις αναμετρήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Στις καθυστερήσεις ως προς την ολοκλήρωση αρκετών από τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες της τελικής φάσης προστίθενται συχνά «παρατράγουδα» που αφορούν στη λειτουργικότητα των γηπέδων που υποτίθεται πως έχουν παραδοθεί προς χρήση.

Τελευταίο «κρούσμα» αποτελεί το στάδιο «Σαλβαδόρ» της Μπαΐα, μία από τις έξι έδρες του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, μέρος της οροφής του οποίου καταστράφηκε λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που έπληξαν την πόλη της Βραζιλίας.

Το ρήγμα σε τμήμα της καλύπτρας του σταδίου συνέβη λόγω της συσσώρευσης του νερού σε ένα από τα πάνελ. Οι αιτίες του ατυχήματος είναι υπό διερεύνηση, ενώ τα έργα επισκευής ήδη ξεκίνησαν.

Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι «η έρευνα για τα αίτια του γεγονότος ατυχήματος θα περιλαμβάνει εκτίμηση του συνόλου της δομής του σταδίου», το οποίο έχει ήδη φιλοξενήσει δύο αγώνες τον περασμένο Απρίλιο, ως δοκιμή ενόψει του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις