Εν αναμονή του πρακτικού της ΚΕΝΕ για το αντιρατσιστικό

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 13:31
UPD:14:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Τη θέση ότι δεν υπάρχει ανάγκη νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, αλλά μόνο κάποιων βελτιώσεων - συμπληρώσεων στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, επανέλαβε σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου.

A- A A+

Εντός των προσεχών ωρών αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το πρακτικό της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. 

Τη θέση ότι δεν υπάρχει ανάγκη νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, αλλά μόνο κάποιων βελτιώσεων - συμπληρώσεων στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, επανέλαβε σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου

Τα ζητήματα αυτά δεν λύνονται επικοινωνιακά, παρατήρησε και σημείωσε πως το θέμα της εφαρμογής του νόμου είναι διαφορετικό από τη νομοθεσία. «Δεν λέω ότι το υπουργείο σκέφθηκε επικοινωνιακά», διευκρίνισε, «αλλά τι περνά στον κόσμο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μίλησε και για το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, το οποίο όπως εκτίμησε, σύντομα θα επανέλθει στη Βουλή, καθώς θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στον αντίποδα, την ανάγκη να ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επανέλαβε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά επικρίνοντας τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της στο θέμα.

Επισημαίνοντας ότι η εισαγωγή και ψήφιση του ν/σ είχε συμφωνηθεί σε επίπεδο αρχηγών, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως πρόκειται για ένα πολιτικό -κατά κύριο λόγο- ζήτημα και εκτίμησε πως είναι αναγκαιότητα το πολιτικό σύστημα -και όχι μόνο οι τρεις δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση- αλλά όλες οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα.

«Υπάρχει έντονος συμβολισμός σε αυτή την απόφαση, γι΄ αυτό και είχε παρθεί από τους αρχηγούς», υπενθύμισε και επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία γιατί όπως είπε, ενώ βλέπει ότι υπάρχει πολιτικό ζήτημα κι ενώ υπήρχε η συμφωνία (για το ν/σ) , «ξαφνικά κάνει πίσω και κρύβεται πίσω από δήθεν νομοτεχνικά ζητήματα τα οποία δεν στέκονται». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή